(0)
(0)
Nieuws overzicht

Muziekensembles van de academie

31 augustus 2020

Deze week stellen we jullie graag enkele lessen van de academie van Muziekpublique voor. De academie is één van de weinige waar je terecht kan voor een uitzonderlijk aanbod aan traditionele instrumenten. De academie telt 12 ensembles waarbij je een repertoire leert en het plezier om samen te spelen ontdekt.

Turks Ensemble met Tristan Driessens

Het Turkse muziekensemble is een wekelijkse afspraak, waarop je een muzikale reis maakt door het rijke repertoire van de Turkse volks- en kunstmuziek. Vanaf dit jaar wordt het ensemble opgedeeld in twee groepen. Op dinsdag staat het ensemble, gegeven door Damla Aydın, open voor alle geïnteresseerden (beginners) die willen kennis maken met de Turkse muziek. Op zondag geeft Tristan Driessens dan weer het Turks Ensemble voor gevorderden.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 20u tot 22u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Tango Ensemble met Ananta Roosens

De Argentijnse tango staat bekend om zijn opzwepende ritmes, passionele melodieën en wispelturige tempi die deze zwoele dansmuziek juist zo spannend maken. In een tango-orkest zijn de muzikanten goed op elkaar ingespeeld aangezien ze zelden worden geleid door een dirigent en waardoor ze ook meer vrijheid krijgen.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op Woensdag 23 september 2020, van 19u tot 20u30. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

American Roots String Ensemble met Jérémie Fraboni & Lorcan Fahy

De strijkersgroep van Muziekpublique komt eens per week samen rond traditionele westerse muziek, die is ontstaan uit de grote migratiegolven van de negentiende eeuw in de Verenigde Staten. Concreet richt het ensemble zich vooral op oude Amerikaanse muziek, maar ook op muziek uit Quebec met hun Ierse roots of Ulster Scots. Het ensemble staat open voor alle muzikanten – beginners of gevorderden – van traditionele Amerikaanse strijkinstrumenten (viool, mandoline, banjo (klauwhamer), gitaar en contrabas) maar ook voor andere snaarinstrumenten (ukelele, cello, …).

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 22 september 2020, van 20u30 tot 22u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Swing manouche Ensemble met Renaud Dardenne

Door veel te spelen, te experimenteren en te improviseren, geraken de leden van het ensemble vertrouwd met de verschillende aspecten van de muziek van Django: het geluid, de timing, de harmonie, het repertoire, de swing, het gehoor en het inpassen in een manouchegroep.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 19u30 tot 21u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Oost-West Ensemble met Shalan Alhamwy & Jonas Malfliet

In het Oost-West Ensemble spelen we traditionele muziek uit het westen en het oosten, en alles wat daartussen ligt. Melodieën worden op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd, waarbij we ingaan op de typische speelstijl, versieringen en begeleiding. We werken rond het samen spelen in groep, rond improvisatie, en bij het arrangeren vermengen we elementen uit de verschillende tradities.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op donderdag 24 september 2020, van 19u30 tot 21u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Balkan Ensemble met Nicolas Hauzeur

In deze cursus benader en verdiep je verschillende stijlen uit de Balkan, van Transsylvanië via Bulgarije tot Griekenland. Tijdens de repetities, die elke dinsdag plaatsvinden, werken we rond melodieën , het begeleiden van nummers (harmonieën en ritmes) en het maken van arrangementen.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 22 september 2020, van 18u30 tot 21u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Accordeon Ensemble met Piet Maris

Doorheen het jaar nodigt Piet Maris je uit voor 9 sessies met zijn accordeon ensemble. Op één maandag per maand, leer je samen spelen met een gevarieerd repertoire, onder het toeziend oog van deze ervaren performer.

>> Meer info

Choro & Samba Ensemble met Osman Martins

De naam van het ensemble zegt het zelf. In dit ensemble verken je het rijke repertoire van choro en samba, de Braziliaanse folkmuziek die niets aan vitaliteit heeft verloren. Osman Martins is uitstekend geplaatst om het repertoire en het plezier om samen te spelen door te geven. Kom en ontdek de warmte, gastvrijheid en openheid van Brazilië in iedere choro of samba.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 20u30 tot 22u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Folkbal Ensemble met Rebecca Van Bogaert & Jonas Malfliet

In dit ensemble leer je melodieën uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, rondeau, mazurka, bourrée, wals, polska, … Daarbij bekijken we de swing, versieringen en begeleiding, typisch aan elke regio. We werken rond het samen spelen in groep, dansbaarheid, arrangementen en improvisatie.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 19u30 tot 21u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

 

Ritme in de stem met Vincent Noiret

De basis van de muziek is het ritme, de harmonie en natuurlijk ook de melodie. Voor dit atelier nodigen wij u uit om elementen in en rond ons heen, door middel van een repertoire afkomstig uit diverse tradities, op een intuïtieve manier te ontwikkelen en te gebruiken. Het lichaam is het eerste bespeelde instrument met de stem als expressiemiddel.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 22 september 2020, van 20u tot 21u30. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Midden-Oosters Koor & Muziektheorie met Elias Bachoura

Deze cursus heeft als doel de mysteries rond de oosterse muziek te ontsluieren. Op een intuïtieve manier zal je de muziek leren begrijpen en beheersen. Terwijl je de repertoires van de oosterse muziek (Syriac, Syrisch, Turks, Egyptish, …) leer je ook de notenleer en geraak je al zingend vertrouwd met de tonaliteit.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 18u30 tot 20u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

 

Boventoon- en keelzang met Raphaël De Cock

Bij het zingen van boventonen klinken één tot meerdere tonen samen boven de grondtoon van de stem: één persoon zingt als het ware met twee stemmen. In deze workshop maak je kennis met boventoonzang en de stijlen uit de keelzangtraditie uit verschillende delen van de wereld.

>> Meer info

>> Bekijk hier het volledige aanbod.