Albums overzicht

Lumba

Na talloze concerten in binnen- en buitenland en prijzen voor hun eerste album, komt Tamala, “reizigers”, eindelijk met het langverwachte tweede album ‘Lumba’.

Met het album ‘Lumba’, de grote dag in het Mandinka, overschouwt Tamala de wereld van vandaag waarin van alles misloopt en roept op tot verandering. Net zoals de vogel in het nummer Picce Mi ziet het trio een wereld waarin de rijkdommen niet eerlijk verdeeld zijn, waarin hypocrisie regeert ten koste van vrouwen, kinderen, zwakkeren, waarin de aarde wordt uitgeput.

Muzikaal toont Tamala zich van zijn meest veelzijdige kant. Uiteraard is er de krachtige stem van Mola Sylla, één van de grote zangers binnen de Senegalese griottraditie. Hij doet je met zijn speciale stemtimbre niet alleen tot de laatste noot naar adem happen, maar verrast met een bizar klankenpallet aan zelfgemaakte instrumenten. De virtuoze koraspeler Bao Sissoko onderscheidt zich niet alleen als begenadigd solist met een trefzeker gevoel voor groove, maar ook als componist en de uiterst veelzijdige Wouter Vandenabeele op viool voegt een hedendaagse Europese toets toe waardoor Tamala meer dan de som van de delen wordt.

Zet daar nog enkele gasten bij als de Estse zangeres Mari Kalkun, de Congolese zangeres Sylvie Nawasadio en harmonicaspeler Olivier Vander Bauwede en Tamala maakt zijn reputatie met deze opvolger meer dan waar.

 

 • Mola Sylla: zang, kalimba, riti, hoddu, percussie
 • Bao Sissoko : kora, kalebas, zang
 • Wouter Vandenabeele: viool

 

Guests:

Mari Kalkun : zang, kannel
Sylvie Nawasadio: zang
Olivier Vander Bauwede: harmonica

NUMMERS

 1. Yanoul
 2. Sira
 3. Picce Mi
 4. Halleluja
 5. Fan Soto
 6. Fandye
 7. Diarra
 8. Tule, tuul
 9. Yakar
 10. Lumba
 11. Tolof Tolof
 12. Nyayele
 13. Guddi

HET ALBUM KOPEN

Bij Muziekpublique

 • Per post, na bestelling op onze website
 • Bij Muziekpublique, tijdens de kantooruren en tijdens concerten

Record winkels

 • In de betere platenwinkel in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Japan.

Online

 

Album Kopen

 15,00

Pers Tamala