(0)
(0)
Artiesten overzicht

Las Lloronas

Tussen traditie en slam

De 3 muzikanten zijn altijd geïnspireerd geweest door een fascinerende eigenschap die populaire muziek uit verschillende culturen gemeen heeft: het vermogen om pure en diepe emoties te uiten. Dat resulteert in pure, rauwe muziek die vanuit de buik spreekt. Dankzij deze kracht delen muzikanten en luisteraars een ervaring waarbij ze samen worden gedrenkt in een gevoel dat verder gaat dan woorden en dat tot in ons binnenste doordringt.

Het is de ervaring van kleine cafés, van dorpspleinen, van de warmte van een huiskamer. Mensen zingen en dansen voor elkaar. De muziek biedt zowel catharsis als feest en wordt er niet gedeeld en geconsumeerd als een commercieel object, maar als een diepmenselijke ervaring die zo oud is als de wereld.

Met dit eerste album, ze bieden ons een album aan dat de vruchten, de zaadjes, de huid, de teksten en melodieën combineert die rechtstreeks uit hun innerlijke ziel komen. Ze tonen hun vreemde, woeste en zachte kanten. Dit album is de vrucht van meer dan een jaar werken. Het was een periode doordrenkt van angsten, verdriet en vreugde. Ze namen de tijd om hun gedachten onder woorden te brengen, standpunten in te nemen en ruimte te laten. Ze stelden hun moedig, krachtig en kwetsbaar op.

Muzikanten : 
  • Amber in ’t Veld (zang, gitaar) (ES/NL)
  • Sura Solomon (zang, accordeon, ukelele) (BE/USA)
  • Marieke Werner (klarinet, zang) (DE)

 

Albums

Video's

Pers

Ze begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich. Dat bewijst hun eerste volwaardige album ‘Soaked’ waarin ze ons onderdompelen in intieme teksten, die gedrenkt worden in prachtige harmonieën en melancholische melodieën. Tijdens hun optredens leggen Las Lloronas hun ziel bloot in momenten van krachtige kwetsbaarheid, balancerend tussen klaagzang, mijmering en strijdkreet.

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ’t Veld (ES/NL) en Marieke Werner (DE) ontmoetten elkaar jaren geleden en deelden een passie voor sociologie, activisme en kunst. Deze passie wordt nu vertaald en omgezet in muziek. Hun werk weerspiegelt hun ervaringen en afkomst, en versmelt verschillende muzikale tradities met slam, waardoor een intieme, meertalige feministische poëzie ontstaat. De harmonieën van deze  drie engelenstemmen lijken haast moeiteloos tot stand te komen, maar vergis je niet. De boodschap is verre van gratuit. Onderwerpen als feminisme, privileges of sociaal engagement worden niet uit de weg gegaan, naast meer persoonlijke gevoelens en verhalen.

Geïnspireerd door musici als Lhasa de Sela, Noname en Ibeyi en zich begeleidend op gitaar, accordeon, ukelele en clarinet zorgen Las Lloronas voor een heerlijke meerstemmige symbiose van Spaanse volksmuziek, klezmerklanken, fado, blues en slam, die je enkel als ‘Las Lloronas’ kan omschrijven. Een reis  tussen lach en traan.

Le Monde est un Village (BE)
11/06/2020

LIVE| Entre musiques du monde et slam, l’univers sensible et engagé de Las Lloronas

Le Monde est un Village (BE)
25/02/2019

« A Prayer » – Las Lloronas

BRUZZ (BE)
21/11/2018

Buskers: ‘Mix van muziek met onderliggende eministische toets’

Radio Campus (BE)
01/11/2018

Volgende concerten

07/11/20 Muziekpublique - Album Release (Brussels, BE)
09/11/20 Ancienne Belgique (Brussels , BE)
13/11/20 Les Grignoux-Album Release (Liège , BE)
04/03/21 La Ferme ! (Louvain-la-Neuve, BE)
Management

Muziekpublique

Booking

Muziekpublique

Kenza Ismaili BE/EN- kenza@muziekpublique.be

Louise Janssens NL- louise@muziekpublique.be

label@muziekpublique.be

Tel : +32 2 217 26 0