Albums overzicht

Tamala (2017)

Tussen de vele samenwerkingen door ontmoet Bao Sissokp de viool van Wouter Vandenabeele in het project « La musique d’Issa Sow », dat uitkwam bij Homerecords. In duo voelen ze elkaar perfect aan en kreeg je een wonderbaarlijke spanning tussen traditie en improvisatie. Als trio, met Mola Sylla erbij, werd die dialoog naar een duizelingwekkend niveau opgedreven en werd het Tamala-project een feit!

Het project wordt gedreven door hun oprechte vriendschap en muzikale passie. Hun eerste album biedt een vernieuwend en origineel repertoire, dat het Senegalese muzikale erfgoed draagt en zich voedt met de eclectische invloeden van Mola Sylla, Bao Sissoko en Wouter Vandenabeele. De teksten van Tamala (reiziger in het Mandinka) zijn in het Wolof, Sousou en Pular en gaan over persoonlijke vragen, poëtische reizen en een oproep tot nederigheid, openheid naar anderen en respect voor het milieu. Tamala neemt ons mee op een reis waar de klanken van viool en kora samensmelten, en waarbij Mola’s stem de gids is die het diepste van de ziel blootlegt.

Een heel goede review op Written in Music- : “In twaalf composities slagen ze erin een consistent verhaal te vertellen dat de moeite waard is. Nergens is er ook maar enige zucht of toegeving richting commerce te horen. Artistieke integriteit heet zoiets. Dat gaat bovendien gepaard met een diep menselijk verhaal. “

Je kan Tamala kopen:

  • Per post, na bestelling op onze website
  • In de betere platenwinkel in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Japan.
  • Bij Muziekpublique, tijdens de kantooruren (alle weekdagen van 10.30-13u en 15-18u) en tijdens concerten
  • Online (iTunes, Spotify, Deezer, …) met deze link

Album Kopen

 15,00

Video's

Pers Tamala