Albums overzicht

Het is het tweede album van Vardan Hovanissian en Emre Gültekin, released op 19/10/2018. Karin, de Armeense naam van Erzurum, gelegen in het huidige Turkije, verwijst naar de geboorteplaats van de grootvader van Vardan, één van de 200 overlevenden van naar schatting 40.000 Armeneniërs die tijdens de Armeense genocide werden gedeporteerd. Het tweede album verwijst naar het oorspronkelijke, kosmopolitische Karin, een levendige ontmoetingsplaats van culturen langs de zijderoute. Het duo verkent niet alleen de verwantschap tussen Armenië en Turkije, maar ook die van de muzikale rijkdom die in deze woelige regio op de rand van Europa en Azië te vinden is met Georgië, Iran en de Koerden.

Vanuit hun grensoverstijgende vriendschap bouwen ze bruggen tussen verschillende tradities en instrumenten, speelstijlen en talen in een album dat toont hoe verrijkend samenleven in verschil kan zijn. Daarbij putten ze zowel uit een schat aan traditionele liederen, maar ook nieuwe composities die hedendaagse thema’s zoals het lot van vluchtelingen niet uit de weg gaan. In de voetsporen van de Armeense troubadour Sayat Nova brengen ze liederen in het Armeens, Turks, Koerdisch en Georgisch en vloeit de melancholische klank van de Armeense duduk moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op verschillende types langhalsluiten. Het album wil een hoopvol alternatief bieden voor een discours dat haat zaait met het uitvergroten van tegenstellingen, een alternatief van poëtische schoonheid die bloeit in verscheidenheid.

Nummers

 1. Houcher
 2. Kamancha
 3. Mawda
 4. Karin
 5. Hamchena Par
 6. Sivas’ Lament
 7. Germir Bağları
 8. Trapzoni Par
 9. Qalma Damtskevla
 10. Tamzara
 11. Vard Siretsi
 12. Medet Erenler

Je kan Karin kopen:

 • Per post, na bestelling op onze website
 • In de betere platenwinkel in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Japan.
 • Bij Muziekpublique, tijdens de kantooruren en tijdens concerten
 • Online (iTunes, Spotify, Deezer,…) via deze link of op Bandcamp

 

Opmerking voor de fans

In eerste instantie telde dit album 12 nummers. De eerste opname, getiteld ‘Houcher’, bevatte echter een interpretatie van een thema uit het muziekwerk ‘Song of the Blind Arab’, geschreven en gecomponeerd door de Azerbeidzjaanse componist Fikrat Amirov voor het toneelstuk ‘Sheikh Sanan’ van de Azerbeidzjaanse dichter, schrijver en toneelschrijver Huseyn Javid (opgevoerd in 1956 in het Dramatheater van Azerbeidzjan). Vardan en Emre vergaten echter de titel en componist van de originele versie in de aftiteling op te nemen. Daarom hebben Vardan en Emre uit respect voor de oorspronkelijke componist besloten om de betreffende opname van het album te verwijderen. Ze willen hun spijt betuigen en hun oprechte excuses aanbieden aan de erfgenamen van de heer Amirov voor deze ongelukkige fout.

Aan jullie allemaal: onze excuses voor dit ongemak en bedankt voor jullie begrip

Album Kopen

 15,00

Pers Vardan Hovanissian & Emre Gültekin