Boventoon- en keelzang
DEZE CURSUS IS VOLZET!
Bij het zingen van boventonen klinken één tot meerdere tonen samen boven de grondtoon van de stem: één persoon zingt als het ware met twee stemmen. In deze workshop maak je kennis met boventoonzang en de stijlen uit de keelzangtraditie uit verschillende delen van de Wereld (khöömeï uit Tuva en Mongolië, Umngqokolo uit Zuid-Afrika, overtone polyphony, a tenore zang uit Sardinië, etc.). Naargelang de cursus vordert “zoomen” we in op de verschillende stijlen keelzang van de Russisch-Siberische deelrepubliek Tuva (noordoostelijk grenzend aan Mongolië).
Individuele focus op boventoon – en keelzang techniek
> Individuele les van 45 minuten (mag ook in kleine groep tot max 4 personen, wel prijs per persoon) .
Voor complete beginners tot meer ervaren boventoonzangers. Na een korte gerichte stemopwarming legt Raphaël stapsgewijs en gedetailleerd verschillende technieken uit. Per les wordt één techniek onder de loupe genomen. Cursisten mogen ook aangeven in welke techniek zij wensen te specialiseren. De les is maandelijks om zo de cursisten tijd te geven om aan de geleerde technieken gewend te geraken, in te oefenen en de volgende sessie weer een stap verder te kunnen gaan in de wondere wereld van stemharmonieken.
- Uur af te spreken tussen 17-22u naargelang beschikbaarheid
- Max 10 inschrijvingen
- Prijs: 100 euro / cyclus
Best mee te nemen: opnameapparaat (audio en/of video), losse gemakkelijke kledij, drinkwater, eventueel schrijfgerief voor notities.
Heb je reeds ervaring met boventoonzang? In dat geval vragen we de ervaren cursisten een opname op te sturen voor begin september om op basis daarvan niveaus te kunnen indelen.
Raphaël De Cock speelt en zingt ondermeer in Griff, Osuna, Northern Lights, Muntagna Nera (Graindelavoix), NadiSuna, het Collectif Muzikaciné (Odna), Néboa, Waira, Tenore Monte Arvu en A Contrabanda. Raphaël begon op 16-jarige leeftijd Ierse fluit (tin whisle en low whistle) te spelen. Het jaar daarop begon hij met de uilleann pipes (Ierse doedelzak) en sindsdien is Raphaël niet meer gestopt met traditionele muziekinstrumenten te verzamelen en te bespelen. Deze muzikale duizendpoot specialiseerde zich verder in een heleboel ethnische zangstijlen waarvan de keelzang van Tuva misschien het meest opmerkelijk is. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een multi-instrumentalist en bespeelt hij o.a. allerhande fluiten, doedelzakken (gaita galega, Ierse uilleann pipes, Zweedse säckpipa, Picardische muchosa, Bulgaarse gaida), mondharpen, snaarinstrumenten (Siberische chatkhan, Tuvaanse chanzy, Chinese guqin), vedels (Tuvaanse igil, Noorse hardangviool, Bulgaarse gadulka), etc.
Informatie
Uurrooster
Inschrijven kan vanaf 8 augustus 2022! De plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is de boodschap!
Individuele les 100 euro per cyclus (45 minuten)
Maandag (1/maand): Uur af te spreken tussen 17-22u naargelang beschikbaarheid
- Cyclus 1 : 03/10, 14/11, 12/12, 16/01
- Cyclus 2 : 20/02, 20/03, 03/04, 08/05
Groepsles min 2 personen en max 4 personen 50 euro per cyclus (45 minuten)
Maandag (1/maand): Uur af te spreken tussen 17-22u naargelang beschikbaarheid
- Cyclus 1: 03/10, 14/11, 12/12, 16/01
- Cyclus 2: 20/02, 20/03, 03/04, 08/05
Het tijdstip van de les wordt in overleg met de leerkracht bepaald. Bepaal samen met hem/haar je lesrooster alvorens in te schrijven. Neem contact op met cours@muziekpublique.be voor meer informatie.
Plaats
Prijs
Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht.
Heb je nog geen lidkaart? Klik hier om een lidkaart toe te voegen aan het winkelwagentje.
Inschrijving
€50,00 – €100,00