Cursussen overzicht

Boventoon- en keelzang

Raphaël De Cock 
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel

Bij het zingen van boventonen klinken één tot meerdere tonen samen boven de grondtoon van de stem: één persoon zingt als het ware met twee stemmen. In deze workshop maak je kennis met boventoonzang en de stijlen uit de keelzangtraditie uit verschillende delen van de Wereld (khöömeï uit Tuva en Mongolië, Umngqokolo uit Zuid-Afrika, overtone polyphony, a tenore zang uit Sardinië, etc.). Naargelang de cursus vordert “zoomen” we in op de verschillende stijlen keelzang van de Russisch-Siberische deelrepubliek Tuva (noordoostelijk grenzend aan Mongolië).

Na een stemopwarming en enkele gezamelijke oefeningen legt Raphaël stapsgewijs de verschillende technieken uit. De les is maandelijks om zo de cursisten tijd te geven om de geleerde technieken gewend te geraken, in te oefenen en de volgende sessie weer een stap verder te kunnen gaan in de wondere wereld van stemharmonieken.  

Wie weet leidt dit tot en heus boventoonkoor !

Heb je reeds ervaring met boventoonzang? In dat geval vragen we de ervaren cursisten een opname op te sturen voor begin september om op basis daarvan niveaus te kunnen indelen.

Raphaël De Cock 

Raphaël De Cock speelt en zingt ondermeer in Griff, Osuna, Northern Lights, Muntagna Nera (Graindelavoix), NadiSuna, het Collectif Muzikaciné (Odna), Néboa, Waira, Tenore Monte Arvu en A Contrabanda. Raphaël begon op 16-jarige leeftijd Ierse fluit (tin whisle en low whistle) te spelen. Het jaar daarop begon hij met de uilleann pipes (Ierse doedelzak) en sindsdien is Raphaël niet meer gestopt met traditionele muziekinstrumenten te verzamelen en te bespelen. Deze muzikale duizendpoot specialiseerde zich verder in een heleboel ethnische zangstijlen waarvan de keelzang van Tuva misschien het meest opmerkelijk is. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een multi-instrumentalist en bespeelt hij o.a. allerhande fluiten, doedelzakken (gaita galega, Ierse uilleann pipes, Zweedse säckpipa, Picardische muchosa, Bulgaarse gaida), mondharpen, snaarinstrumenten (Siberische chatkhan, Tuvaanse chanzy, Chinese guqin), vedels (Tuvaanse igil, Noorse hardangviool, Bulgaarse gadulka), etc.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Informatie

Uurrooster

Groepsles (4 sessies van twee uur)

Maandag (1/maand):

  • Beginners: 17-19u
  • Gevorderden (boventoon koor): 19u30-21u30

maximum 10 deelnemers per groep

Plaats

Molière Theater
Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel

Prijs

Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht.
Heb je nog geen lidkaart? Klik hier om een lidkaart toe te voegen aan het winkelwagentje.

Inschrijving

>
Cycle 1
21/10
25/11
16/12
27/01
€ 150
Cycle 2
02/03
23/03
20/04
18/05
€ 150

150,00

Wissen