Albums overzicht

Amina (2019)

Release: 16/02/2019

Na twee jaar lang elkaars muziek te hebben ontdekt en gedeeld, schrijft Refugees for Refugees met Amina een ​​nieuw hoofdstuk aan een rijk muzikaal en menselijk verhaal. Met een ongelooflijke meesterschap linken ze een Indo-Pakistaanse raga met een Tibetaans lied, een Arabische suite dialogeert met een populair Hazari lied uit Afghanistan, een lied uit de Himalaya verrijkt zich met oosterse percussie, terwijl Arabische soefi-zang en een Hindu-improvisatie een Tibetaanse mantra begeleiden alsof het altijd zo voorbestemd was.

Amina is een van de eerste titels waarbij de muzikanten aanknopingspunten vonden tussen elkaars tradities en achtergrond. Het nummer werd geschreven door de Afghaanse bard Aman Yusufi, toen hij voor het eerst gescheiden leefde van zijn familie. Vanuit zijn interculturele samenwerking groeide “Amina” uit tot een symbool van hoop en vastberadenheid.

Met het album ‘Amina’ ondersteunt de groep Cinémaximiliaan, een platform met en door nieuwkomers in België, dat door creatieve projecten nieuwe banden smeedt en perspectief biedt in het gastland

Album Kopen

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Pers Refugees for Refugees