(0)
(0)

Muziek op school

Vanaf september 2022 biedt de academie van Muziekpublique weer verschillende workshops van traditionele muziek en dans aan.

Ben je leerkracht in een kleuter- of lagere school? Wil je een muziekproject aanbieden in je klas verspreid over een week of meerdere dagen? Wil je samen met jouw leerlingen de rijkdom van de ontelbare soorten traditionele muziek en dans ontdekken? Wil je de creatieve geest van jouw leerlingen stimuleren en hen een unieke kans tot zelfontplooiing bieden? Wil je de band tussen je leerlingen versterken aan de hand van muziek en dans? Of wil je simpelweg een paar geweldige dagen beleven met je klas?
Ontdek hier ons aanbod!

Workshops

Congolese Dans met Tister Ikomo
De muzikanten van Bremen met Vincent Noiret en Emanuela Lodato
Badaboum! met Vincent Noiret en Emanuela Lodato
Euterpe met Vincent Noiret en Emanuela Lodato
Flamenco dans met Saïdjah Galo

Schoolvoorstellingen

Didactische concerten met het Celmaca duo (Patricia en Osvaldo Hernandez) in het Molière-theater of op school! De concerten dagen de jongeren uit om kritisch na te denken over wat ze horen en waarnemen tijdens hun interpretaties van de verschillende muziekstukken.

Tussen elk stuk door wordt de geschiedenis van de gebruikte instrumenten verteld, alsook hun oorsprong of hun transformatie door de eeuwen heen, afgewisseld door vragen van de kinderen en of jongeren. Het is dus niet zomaar een concert, maar een ontmoeting tussen de muzikanten en de jongeren.

De concerten kunnen worden aangepast aan groepen van lagere en middelbare scholen.

Meer info?

  • via mail naar marie (a) muziekpublique.be
  • via telefoon: 02 217 26 00.