(0)
(0)

Muziek op school

Vanaf september 2021 zal Muziekpublique workshops en concerten aanbieden voor scholen.

Muziek op school! De academie van Muziekpublique biedt meer dan 50 cursussen traditionele muziek en dans. Vanaf september 2021 zal Muziekpublique ook workshops aanbieden op school en schoolvoorstellingen in het Molière Theater. Ben je leerkracht in een kleuter-, lagere of middelbare school? Wil je een muziekproject aanbieden in je klas verspreid over een week of meerdere dagen? Neem een kijkje naar ons aanbod!

Workshops

  • Workshop Peruaanse cajon met Mina Kanto (vanaf 5 jaar). In deze workshops leren de kinderen verschillende ritmes door middel van hun instrument.
  • Body vocal workshop met Mina Kanto (vanaf 7 jaar). Kinderen ontdekken verschillende ritmes via hun lichaam. Naast bodypercussietechnieken laten deze workshops je kennismaken met vocale percussietechnieken, zoals beatbox en andere ritmische tradities uit landen als India, Korea en Latijns-Amerika.
  • Workshop “De muzikanten van Bremen: kennismaking met wereldmuziek en dans” door Emanuela Lodato en Vincent Noiret (vanaf 5 jaar). In deze workshop ontdekken kinderen op een speelse, intuïtieve en amusante manier de ongelooflijke verscheidenheid en rijkdom van wereldmuziek en -dans.
  • Flamenco dans met Saïdjah Galo (vanaf 3 jaar).

Schoolvoorstellingen

Didactische concerten met het Celmaca duo (Patricia en Osvaldo Hernandez) in het Molière-theater of op school! De concerten dagen de jongeren uit om kritisch na te denken over wat ze horen en waarnemen tijdens hun interpretaties van de verschillende muziekstukken.

Tussen elk stuk door wordt de geschiedenis van de gebruikte instrumenten verteld, alsook hun oorsprong of hun transformatie door de eeuwen heen, afgewisseld door vragen van de kinderen en of jongeren. Het is dus niet zomaar een concert, maar een ontmoeting tussen de muzikanten en de jongeren.

De concerten kunnen worden aangepast aan groepen van lagere en middelbare scholen.

Meer info?

  • via mail naar marie (a) muziekpublique.be
  • via telefoon: 02 217 26 00.