(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Folkbal Queimada

Duo Macke-Bornauw, Calamalys & A Contrabanda
Op Zaterdag 26 februari 2022 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 26/02

Deze Queimada is uitverkocht, je kan hier al tickets reserveren voor de volgende Queimada op 30 april 2022.

De Queimada, één van de grote klassiekers van Muziekpublique, is eindelijk terug. We mogen opnieuw dansen : polka, scottish, bourrée, mazurka, … voor beginnelingen en gevorderden!

De vaste ingrediënten van deze gezellige avond zijn zoals vanouds een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk, gevolg door twee live folkbals die zorgen voor een laagdrempelig dansfeest zodat zoveel mogelijk mensen van het folk evenement kunnen genieten. Tussen de 2 groepen bereidt de druïde de Galicische godendrank: de Queimada, onder begeleiding van banda de gaitas A Contrabanda.

In 2008 ontmoette Birgit Bornauw, een van de beste doedelzakspelters van haar generatie in België, de getalenteerde Franse accordeonist Benjamin Macke om dit duo te vormen rond traditionele muziek. Het is een ontmoeting tussen het krachtige en warme geluid van de Vlaamse doedelzak het soms delicate en soms verwarde spel van de diatonische accordeon.

Na de rituele bereiding van de queimada maakt Calamalys het mooie weer. Het trio bestaat uit Walloniës meest gereputeerde folkbal-muzikanten. Zonder veel frivoliteiten nemen Marinette Bonnert (accorden), Aurélie Giet (clarinet) en Michel Jacqmain (gitaar) ons mee op een reis door Wallonië, Bretagne, Centraal-Frankrijk, Poitou… waarbij de muziek op haast perfecte manier de dansers aanvoelt.

Calamalys :

  • Aurélie Giet: Klarinet
  • Marinette Bonnert: Diatonische accordeon
  • Michel Jacqmain: Gitaar

OPGELET, VOOR DIT CONCERT ZAL U GEVRAAGD WORDEN OM NAAST HET CONCERTTICKET OOK EEN COVID SAFE TICKET VOOR TE LEGGEN. ALLE INFORMATIE HIER!
De Queimada van 18/12/2021 werd verplaatst naar 26/02/2022, de tickets blijven geldig.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's