(0)
(0)
Concerten overzicht

Folkbal Queimada

Duo Macke-Bornauw, Fiston & A Contrabanda
Op Zaterdag 18 december 2021 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 18/12

De Queimada, één van de grote klassiekers van Muziekpublique, is eindelijk terug. We mogen opnieuw dansen : polka, scottish, bourrée, mazurka, … voor beginnelingen en gevorderden!

 

De vaste ingrediënten van deze gezellige avond zijn zoals vanouds een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk, gevolg door twee live folkbals die zorgen voor een laagdrempelig dansfeest zodat zoveel mogelijk mensen van het folk evenement kunnen genieten. Tussen de 2 groepen bereidt de druïde de Galicische godendrank: de Queimada, onder begeleiding van banda de gaitas A Contrabanda.

 

In 2008 ontmoette Birgit Bornauw, een van de beste doedelzakspelters van haar generatie in België, de getalenteerde Franse accordeonist Benjamin Macke om dit duo te vormen rond traditionele muziek. Het is een ontmoeting tussen het krachtige en warme geluid van de Vlaamse doedelzak het soms delicate en soms verwarde spel van de diatonische accordeon.

Fiston omschrijft zichzelf als een balfolk-kwintet van professionele muzikanten. De oprichters, François Postic (Nihil Obstat, Baila Tocamos, Au Pied Levé) en Anouk Sanczuk (Broes, Duo De Schepper-Sanczuk, Room 13 Orchestra) vonden elkaar in Brussel. Na een paar jaar samen stage te hebben gelopen, besloten ze om er een echt project van te maken en medemuzikanten te zoeken op het conservatorium van Brussel. Hun repertoire bestaat uit eigen composities, die invloeden dragen van folk, balkan en jazz. Zet je schrap voor hoog energetische dansmuziek en lyrische melodieën!

Fiston :

  • François Postic: sopraan en bariton saxofoon
  • Anouk Sanczuk: Viool
  • Guillaume Malempre (Tonka, Oakstreet Trio): percussie
  • Téo Crommen (Green Moon, Oakstreet Trio): gitaar
  • Thibaud Misson: contrabas

OPGELET, VOOR DIT CONCERT ZAL U GEVRAAGD WORDEN OM NAAST HET CONCERTTICKET OOK EEN COVID SAFE TICKET VOOR TE LEGGEN. ALLE INFORMATIE HIER!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Tickets