(0)
(0)
Concerten overzicht

ICTM Workshop #5 - Ierse traditionele muziek

Door Nicholas Cooper
Op Donderdag 10 maart 2022 - 19h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DON 10/03

Deze sessie is een inleiding tot de Ierse traditionele muziek, en in het bijzonder het vioolrepertoire van Ierland. Een algemeen overzicht van de geschiedenis en de kenmerken van de traditionele muziek in Ierland zal leiden tot een meer diepgaande kijk op de verschillende vioolstijlen in de Ierse muziek. De workshop is een mix van live muzikale demonstraties, en een blik op historische en hedendaagse muzikale voorbeelden uit de belangrijkste regionale stijlen (Sligo, Donegal, Clare, en Sliabh Luachra). Nadat de rijke regionale variëteiten zijn gedemonstreerd, zal de sessie worden afgesloten door te laten zien hoe het hedendaagse Ierse vioolspel aan het veranderen is, en zal worden aangetoond dat er een creatieve dialoog gaande is tussen ‘oudere’ regionale stijlen en nieuwe muzikale invloeden.

Nicholas Cooper is gepromoveerd in de muziekwetenschap aan het University College (Dublin) en is musicus. Hij is als onderzoeker geïnteresseerd in de relatie tussen gypsy jazz en filosofie. Als multi-instrumentalist speelt hij viool, altviool, gitaar, zang en lepels in het traditionele Ierse repertoire. Hij heeft zich onlangs in België gevestigd en speelt bij het duo Féileacán.

 

NIEUW: DE CYCLUS VAN ICTM-WORKSHOPS

Maak kennis met muzikale tradities via een veelvoud aan stemmen, opvattingen en interpretaties. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze introductiesessies zijn de context van de uitvoeringen, de voorwaarden voor het bestaan en de gebeurtenissen die hun stempel op de geschiedenis van deze tradities hebben gedrukt.

In een vriendelijke sfeer, gezeten rond de tafels in de Foyer van het Molière Theater, neemt het publiek deel aan een door de spreker voorbereide presentatie, die wordt afgewisseld met momenten van uitwisseling met de deelnemers. In deze workshop wordt Frans gesproken.

AGENDA EERSTE 6 SESSIES

Prijs per avond: 6€ leden / 8€ niet-leden

Prijs voor de volledige cyclus (6 sessies): 25€ lid / 40€ niet-leden

Timing: 19u-21u, max 25 deelnemers

Een initiatief van Muziekpublique & ICTM Belgium

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden