(0)
(0)
Nieuws overzicht

Praktische informatie concerten

Concerten met COVID-certificaat
30 augustus 2021

Update 30 augustus 2021

Voor de meerderheid van de concerten dit najaar zal Muziekpublique u geen Covid Safe Ticket vragen. De toegang tot de meeste van onze activiteiten zal verlopen volgens de maatregelen die sinds mei 2021 gelden, wij herinneren u er hieronder aan. Voor sommige evenementen zullen we echter het Covid Safe Ticket toepassen. Lees hieronder de procedure die u moet volgen om toegang te krijgen tot deze specifieke concerten. Dank u voor uw vertrouwen en begrip.

WELKE MAATREGELEN GELDEN VOOR CONCERTEN ZONDER EEN COVID SAFE TICKET?

 • Het dragen van een masker in het theater is verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar, gedurende het hele concert.
 • We hebben een route uitgestippeld zodat je steeds 1,5 m afstand houdt tussen de bubbels
 • De bar blijft gesloten
 • Het publiek is beperkt tot een maximum van 250 personen met één zitplaats tussen de bubbels.
 • Het ventilatiesysteem in het theater zorgt ervoor dat er altijd verse buitenlucht binnenkomt. Ook de CO2-concentratie in de lucht wordt voortdurend gecontroleerd.
 • Wij raden u aan uw ticket voor het concert/de concerten van uw keuze vooraf te kopen

 

HET CONCERT IS GELABELD ALS EEN “COVID SAFE TICKET”, WAT MOET IK DOEN?

Voor sommige evenementen vragen we het Covid Safe Ticket. Het “COVID-safe ticket” is geen apart document. Het COVID-certificaat dat u vindt in de COVIDSafe app, op de digitale kanalen of dat u via de post kreeg toegestuurd volstaat, samen met uw toegangsticket voor het evenement, om toegang tot Covid Safe concerten te krijgen. Door het Covid Safe Ticket toe te passen, kunnen wij voor deze concerten de hele zaal vullen, mag je mondmasker af en gelden er geen afstandsregels meer. De bar zal ook open zijn tijdens deze evenementen.

 

Voor Covid Safe Ticket concerten zal u bij de ingang van de zaal gevraagd worden het volgende voor te leggen

 • Uw ticket voor het concert
 • Het Covid Safe Ticket (zie hieronder)
 • Een identiteitsbewijs

 

Om uw Covid Safe Ticket te verkrijgen, moet u aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

 • Indien je een vaccinatiecertificaat hebt en je je minstens 14 dagen voor aanvang van het concert volledig liet vaccineren.
 • Indien je maximum zes maanden hersteld bent van COVID.
 • Indien je over een geldig Corona-testcertificaat beschikt: 48 uur voor een PCR-test, 24 uur voor een antigeentest (afname antigeentest kan enkel bij een apotheker).
 • Een geldig COVID-certificaat afgeleverd door een land van de EU, de EER, Verenigd Koninkrijk of Zwitserland is goed om binnen te mogen op een Belgisch event.
 • Het Europese certificaat is geldig en werkt op de CovidSafeBE app.

► Opgepast :

Zelftests geven GEEN toegang tot het Covid Safe Ticket, aangezien zij door de autoriteiten niet als een geldige test worden beschouwd.

Ter plaatse testen in Muziekpublique is niet mogelijk.

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang.

WAAR KAN IK MIJN COVID SAFE TICKET VERKRIJGEN?

 • Je kan je CST digitaal opvragen via CovidSafeBE-app (mobiele applicatie, te downloaden in App Store of via Google Play) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig óf een andere geactiveerde digitale sleutel (bv. itsme). In het tabblad “Gezondheidsgegevens” klikt u vervolgens op “Mijn COVID Europees digitaal certificaat”. Zorg ervoor dat u het vaccin afdrukt dat voor de tweede dosis is afgegeven als het om een vaccin met twee doses gaat. Het is ook mogelijk om uw herstelcertificaat via de website af te drukken.
 • Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet er wel rekening mee houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.
 • Bel het Brusselse callcenter op 02/214.19.19. Voor Wallonië: 071 31 34 93. Voor Vlaanderen: 078 78 78 50. Voor de Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 0 32. Het antwoordapparaat is 24/7 beschikbaar. Toets “1” in, voer uw Nationaal Register Identificatienummer (NISS) in en u ontvangt uw certificaat per post op uw huisadres.

 

Geen Covid Safe Ticket nodig voor kinderen onder de 12 jaar.

 

Wij doen ons best om een haalbaar evenwicht te vinden tussen een maximale toegankelijkhbeid, de veiligheid en gezondheid en de economische realiteit van een culturele vereniging. Denk er ook aan dat u in onze zaal verwelkomd wordt door vrijwilligers. Wees alstublieft mild met hen bij de ingang van onze concerten.

Wens je meer informatie: info@muziekpublique.be

 

Wij behouden ons het recht voor de voorwaarden te wijzigen volgens de laatste Covid-richtlijnen en verzoeken u dringend deze pagina regelmatig te raadplegen om op de hoogte te blijven.

Voor meer informatie over het COVID-19 virus en preventiemaatregelen, ga naar www.info-coronavirus.be