(0)
(0)
Concerten overzicht

Celmaca Duo (MX/BE) | Duo López Muro-UIjas (tango)

Sonamos Latinoamérica
Op Zaterdag 13 november 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 13/11

Deze avond is een knipoog naar het festival Sonamos Latinoamérica dat dit jaar niet kon plaatsvinden. Een dubbelprogramma op een avond die in het teken staat van de tradities van het Latijns-Amerikaanse continent.

Het repertoire van het duo Celmaca neemt je mee op een kleurrijke reis van originele composities geïnspireerd door het brede spectrum van Latijns- Amerikaanse tradities. De diverse inheemse culturen worden aangevuld met muzikale invloeden uit Afrika en Europa. Duo Celmaca brengt verbazingwekkende combinaties van zang, subtiele klanken van de Boliviaanse charango, de Venezolaanse cuatro, de jarana uit Mexico en het zachte en harmonieuze geluid van de Afrikaanse kalimba, die prachtig tot hun recht komen op het gloednieuwe album ‘Cantando Historias’ dat ze vanavond presenteren. Het duo Celmaca is een project van de Mexicaanse percussionist en multi-instrumentalist Osvaldo Hernandez en Patricia Van Cauwenberge. Voor dit concert brengen ze drie speciale gasten mee: Juan-Carlos Bonifaz Ordoñez op marimba en de gitaristen Sergio Carvajal Del Salto en Martin Lopez Muro.

In het eerste deel maak je kennis met het tango duo van Martin Lopez Muro & Kaspar Uljas. Het duo is ontstaan uit een ontmoeting in Estland, op basis van hun liefde voor tango en Argentijnse volksmuziek, en hun fascinatie voor de muziek van Astor Piazzolla. In hun composities en arrangementen brengen zij hun eerdere muzikale ervaringen mee, afkomstig uit de wereld van de jazz voor Kaspar (componist en accordeonist in verschillende bands, voordat hij zich volledig aan de Argentijnse bandoneon wijdde), en uit de wereld van de klassieke muziek voor Martin. Hun repertoire omvat zowel traditionele als moderne tango, alsook Argentijnse volksmuziek.

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden