(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - European Footprints presents The Brussels Balkan Orchestra + guests

Op Vrijdag 26 november 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 26/11

Samen met European Footprints presenteert Muziekpublique het concert van het Brussels Balkan Orchestra!

European Footprints is een vereniging die mensen bewust maakt van de voetafdruk die we achterlaten door positieve verhalen over duurzaamheid te delen. Soms rijmen deze verhalen op muziek en daarom hebben ze het Brussels Balkan Orchestra uitgenodigd voor een onvergetelijk concert met Oost-Europese klanken! Een korte presentatie van hun projecten zal aan het concert voorafgaan.

Het Brussels Balkan Orchestra is in 2016 opgericht door Nicolas Hauzeur, violist, leraar, organisator en bezieler van het Balkanrepertoire dat hij al vele jaren speelt en deelt. Het Ensemble verenigt een twintigtal musici met een passie voor deze levendige, dansante en opzwepende muziek van de grote meesters van de traditionele Bulgaarse, Roemeense en Griekse muziek. Het ensemble interpreteert vooral parels uit het populaire repertoire, gesprokkeld tijdens hun muzikale reizen, en brengen orkestrale versies vol delicatesse en sensualiteit. De BBO produceert pittige en elegante dansmuziek, die zich met speelsheid beweegt tussen de verschillende traditionele culturen.

European Footprints en het Brussels Balkan Orchestra in concert

Het jongereninitiatief European Footprints en het multiculturele Brussels Balkan Orchestra bundelen hun krachten in dit unieke concert om op te roepen tot vrede, sociale integratie en duurzame ontwikkeling. Aan de hand van een eclectisch repertoire ontdekt u niet alleen de culturele rijkdom van de Balkan, maar bent u ook getuige van de kracht van muziek om het artistieke en multiculturele talent dat de stad Brussel kenmerkt, samen te brengen.

Het concert maakt ook deel uit van de slotfase van het European Footprints-project, een jongereninitiatief om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te verspreiden (meer info: https://www.thefootprintsinitiative.com/)

Ter gelegenheid van het concert krijgt u de gelegenheid kennis te maken met de activiteiten die door EF-leden zijn ontwikkeld.

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden