(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Habib Koite & Bamada (Mali)

Een van Afrika's meest geliefde en populaire muzikanten
Op Vrijdag 12 november 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 12/11

Twee jaar geleden kwam Habib Koite zijn album “Kharifa” voorstellen voor een uitverkochte zaal in Muziekpublique. Twee musici uit zijn team konden niet deelnemen aan het concert, dus nemen we dit jaar wraak op het verleden en nodigen we hen opnieuw uit om de Molière in vuur en vlam te zetten. We rekenen op u om een van de grootste artiesten van West-Afrika passend te verwelkomen.

Habib Koité werd in 1958 geboren in een familie van Khassonké griots, traditionele troubadours. Hij ging naar het Nationale Kunstinstituut van Bamako, de hoofdstad van Mali. Hij studeerde af en vormde in 1988 zijn band Bamada. Bamada komt van de bijnaam voor inwoners van Bamako, die vrij te vertalen is als “in de mond van de krokodil”.

Koité staat vooral bekend vanwege zijn unieke gitaarspel. Hij gebruikt een open pentatonische stemming, magisch getokkel dat zomaar ineens kan wegfladderen naar blues en flamenco: twee stijlen die Khalilou Traore hem leerde beheersen. Koités zangstijl is intiem en ontspannen, met de nadruk op kalme, stemmige zang. Koité schrijft alle muziek en teksten, die in het Engels, Frans en Bambara worden gezongen.

Misschien wel de grootste sleutel tot het succes van Habib Koité & Bamada is hun toewijding als live muzikanten. Sinds 1994 touren ze onophoudelijk de wereld rond en speelden ze al meer dan 1500 shows. Muzikaal blijft Habib Koité verrassen door verschillende Malinese muziekstijlen samen te brengen tot een nieuw en eigen geluid. Zonder zijn roots te verloochenen, speelt hij ook met invloeden uit de westerse rock- en folkmuziek.

Rolling Stone noemde Habib Koité ooit ‘Mali’s grootste ster’ en Bonnie Raitt vergeleek hem met Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Het mag duidelijk zijn: Habib Koité & Bamada bieden het beste wat live muziek te bieden heeft!

 

 • Habib Koité: zang, gitaar
  Abdoul Wahab Berhé : bass, Kamalé N’Goni
  Issa Koné : gitaar, banjo, zang
  Charly Coulibaly : keyboards, zang
  Mama Koné : percussie, zang
  Mahamadou Koné : tamani, barra

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's