(0)
(0)
Concerten overzicht

Trio Da Kali (Mali) & North Sea String Quartet

Music Meeting @ Muziekpublique
Op Zaterdag 6 november 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 06/11

‘Een dreamteam met improviserend vermogen!’ Zo omschrijft Music Meeting Festival, dat samen met Muziekpublique dit concert presenteert, de bijzondere ontmoeting van de twee ensembles. 

Trio Da Kali uit Mali mag je gerust een supergroep noemen. Zangeres Hawa Kassé Mady Diabaté is namelijk niemand minder dan dochter en muzikaal erfgename van Kassé Mady Diabaté, een van de grootste stemmen die Afrika ooit voortbracht. Mamadou Kouyaté is de zoon van Bassekou Kouyaté, oprichter van het succesvolle N’goni ba en Lassana Diabaté kent op zijn instrument geen meerdere. Nu zijn voorgekookte combinaties van muzikanten maar al te vaak eendagsvliegen. Maar de ene chef is de andere niet en de Britse producer Lucy Duran, die de groep samenstelde, heeft al eerder voor blijvende smaaksensaties gezorgd. Zoals met Songhai, een project waarbij griotmuziek en flamenco organisch versmolten tot een onweerstaanbare melange. 

Ze haalde dat kunststukje opnieuw uit door Trio Da Kali te koppelen aan het Kronos Quartet, een verrassende combinatie die wereldwijd aansloeg. Het Kronos Quartet ging daarna opnieuw hun eigen weg, maar waren wel zo vriendelijk om de arrangementen vrij te geven, zodat de Malinese muzikanten ze kunnen gebruiken om met anderen samen te werken, een eer die nu te beurt valt aan het North Sea String Quartet. En dat belooft wat, want behalve klassieke skills hebben deze jonge honden enkele zaken in huis waar ze bij Kronos alleen maar van kunnen dromen: swing, groove en improvisatievermogen!

Het concert is een productie van Music Meeting, een festival in Nijmegen (Nederland) in samenwerking met Muziekpublique. 

Trio Da Kali

  • Hawa Kassé Mady Diabaté – zang
  • Lassana Diabaté – balafon
  • Mamadou Kouyaté – bas n’goni

North Sea String Quartet

  • George Dumitriu – viool
  • Pablo Rodríguez – viool
  • Yanna Pelser – altviool
  • Thomas van Geelen – cello

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's