(0)
(0)
Concerten overzicht

Iva Bittova (Cz)

Een fenomenale Tsjechische avant-garde violiste en zangeres
Op Woensdag 3 november 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 03/11

Iva Bittová is één van de meest opmerkelijke persoonlijkheden in de Tsjechische muziek. Zwevend tussen folk en hedendaagse muziek creëerde Bittová een originele manier om muziek te spelen. Zijzelf beschrijft haar stijl als “my own personal folk music”. Ook kan ze verschillende extreme emoties in een enkel lied leggen, ze lacht, went, kakelt, tsjirpt, maakt rare keelgeluiden en benadrukt deze vocale trucjes met een mime gaande van boosheid tot kinderlijk verrassing. Even indrukwekkend is Bittová’s vioolspel, van tokkelend zoals op een ukelele of banjo tot spelend met een boog of houten stok om een ritmisch patroon uit de snaar te krijgen. Bij haar vorige passage bij Muziekpublique speelde ze met alles wat ze heeft: haar lichaam, haar gezicht, haar stem en haar viool.

Haar verbluffende vorig concert in de Molière zal in onze herinnering gegrift blijven. Voor de nieuwsgierigen en de muziekliefhebbers: dit is een concert dat je in geen geval mag missen!

“…an innovative artist who shows how even one small body can transform a world of noise into stunning music.”
-Los Angeles Times

Met de steun van het Tsjechisch Centrum

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Iva Bittová zal op 2 en 3 november een workshop geven in Brussel, meer info volgt.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video