(0)
(0)
Concerten overzicht

Broodje Brussel : Ramón Gutiérrez Hernández (Mexico)

Son jarocho uit Veracruz
Op Donderdag 4 november 2021 - 12h30
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DON 04/11

Na een lange pauze zijn ze er terug, de Broodje Brussel middagconcerten. En we starten direct met een heel grote naam uit de Mexicaanse muziek. Ramón Gutiérrez Hernández is muzikant en instrumentbouwer, maar vooral bekend als leider van de legendarische band Son de Madera, het vlaggeschip van de son jarocho.

De son jarocho ontstond uit de mengeling van barokgitaren, Arabo-Andalusische harmonieën en Afrikaanse ritmes. In de koloniale tijd, toen de haven van Veracruz de toegangspoort tot Mexico was, brachten schepen beladen met kolonisten en Afrikanen ritmes en instrumenten mee die, in combinatie met de eeuwenlange muzikale tradities van de indigene bevolking, een nieuwe cultuur voortbrachten.

Gutiérrez Hernández zal tijdens dit concert de guitarra de son, een kleine, bijzonder krachtige gitaar, spelen en zingen. Daarbij reist hij door de melodieën uit de traditie die hij met fijngevoeligheid en talent herinterpreteert.

 

Het concert gaat door in samenwerking met Día de Muertos Marolles-Brussel.

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's