(0)
(0)
Concerten overzicht

Osman Martins, Braziliaanse muziek

Muziek•Culture
Op Dinsdag 12 maart 2019 - 12h30
PointCulture ULB Elsene - Campus Solbosch, Avenue Paul Héger, 1000 Brussel
DIN 12/03

Muziekpublique en PointCulture ULB nodigen u uit voor een muzikale reis door Brazilië.

Osman Martins werd geboren in 1961 in de Braziliaanse deelstaat Bahia. Als kind verhuisde hij naar São Paulo, waar hij de traditionele Braziliaanse muziek ontdekte. Ter gelegenheid van zijn 10e verjaardag, kreeg hij een “cavaquinho” (instrument van Portugese afkomst, uit de familie van de gitaar) en hij werd onmiddellijk bezeten door het instrument. Even later nam hij lessen bij Maestro Robinson Miguel, een beroemde Braziliaanse gitarist. Op een dag hoorde hij Irio de Paula, voormalig gitarist van Elze Soares, spelen en hij werd verliefd op de gitaar. Hij besloot zich toe te leggen op de gitaar en nieuwe horizonten te verkennen. Deze keuze gaf zijn cavaquinho-spel een extra dimensie. Na de cavaquinho, gitaar en percussie, ontdekte hij de stem als instrument. Hij nam  zangles en ontwikkelde zich tot zanger.

Osman Martins woont momenteel al enkele jaren in Brussel en we mogen ons gelukkig prijzen want hij is één van de meest interessante Braziliaanse muzikanten in ons land. Hij speelt in groepen als parceria Samba Candeia … . Hiernaast stond hij in België op grote podia (Molière, Marni, Couleur Café Esperanzah,…) en werkte samen met gerenommeerde muzikanten (Toots Thielemans, Pierre Gillet, Maxime Blésin, Steve Houben, Renato Martins, Matt Bianco , Bai Kamara Jr …). Osman Martins is niet alleen muzikant, hij geeft zijn muzikale kennis ook door als leerkracht. Hij geeft de les cavaquinho en Braziliaanse gitaar en hij leidt de samba & choro ensemble in de muziekacademie van Muziekpublique.


Het project Muziek • Cultuur biedt een reeks gratis concerten die een instrument, of een groep instrumenten, het land en zijn cultuur voorstellen. Kortom een ​​uitnodiging om te reizen, te ontdekken, te avonturieren in een warme, vriendelijke sfeer van de campus van Solbosch.

Een initiatief van Muziekpublique en PointCulture ULB Ixelles.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden