(0)
(0)
Concerten overzicht

Queimada : Trio Tourbillon, Muziekpublique Folkbal ensemble, Arbadétorne

Bal folk
Op Zaterdag 18 mei 2019 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 18/05

Tijdens deze laatste Queimada (bal folk) van het seizoen vieren we de vijfde verjaardag van het Muziekpublique Folkbal Ensemble, presenteren we het gloednieuwe Trio Tourbillon en vergast het Franse Arbadétorne ons op het mooiste uit de Vendée. Uiteraard openen we met een dansinitiatie door onze partners van Frisse Folk en begeleidt de Galicische doedelzakband A Contrabanda de rituele bereiding van de godendrank, de Queimada.

Het Folkbal Ensemble van de wereldmuziekschool van Muziekpublique bestaat vijf jaar! Onder leiding van Jonas Malfliet en Rebecca Van Bogaert werd het 15-koppig ensemble een hechte vriendengroep met een rijk repertoire. Op fluiten, accordeons, draailier, gitaren, mandolines, cello’s en violen brengen ze een gevarieerd programma van folkbal-klassiekers als bourrées, jigs, scottisch, mazurka’s en walsen, maar ze hebben ook enkele verrassingen in petto. Verwacht je aan heel wat toffe tunes met zelfgemaakte arrangementen.

Als opener spelen de lesgevers Jonas Malfliet en Rebecca van Bogaert met gitarist Mike Floris (NL) in Trio Tourbillon. Stevige grooves op gitaar en accordeon, swingende melodieën en improvisaties verenigen zich met stampende dansers in een tijdloze draaikolk van gelijkgestemden.

Vol energie nemen de drie muzikanten van Arbadétorne ons daarna mee op een tocht door de traditionele muziek van de Vendée. Deze professionele musici, verhalenvertellers, zangers en dansers mengen, kneden en verfijnen een geschiedenis van gisteren in de kleuren van vandaag. Laat je meeslepen in een universum vol met liedjes die de cirkels leiden, ondersteund door de bourdonklanken van de viool, een zweverig accordeon en helse gitaarritmes.

 

Trio Tourbillon
Jonas Malfliet : accordeon
Rebecca van Bogaert : fluit
Mike Floris : gitaar

Arbadétorne
Michaël Auger : diatonisch accordéon, zang
Maxime Chevrier : viool, mandoline, zang
Jean-François Rambaud : gitaar, zang

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's