(0)
(0)
Artiesten overzicht

Osuna

Vanaf juni 2014 presenteert OSUNA – een nieuw programma ’HASRET’ of ’Het Lied van Verlangen’

OSUNA is een Belgisch project dat Anatolische snaren verweeft met die uit Zuid-Siberië en strijkers uit vervlogen tijden.

Een klanktapijt van Turkse snaarinstrumenten (saz, tanbur), Siberische harpen (khakas chatkhan) en middeleeuwse Europese strijkinstrumenten levert een muzikale hybride-zijderoute op.

Vanaf juni 2014 presenteert OSUNA – een nieuw programma ’HASRET’ of ’Het Lied van Verlangen’

Van Middeleeuws Europa tot China volgt OSUNA het oude lied van Verlangen. De reis van de bard naar het volgende dorp, het dorp van zijn wortels, zijn lief, of zijn onzekere toekomst, als banneling. Het dorp van zijn volgende lied.

Osuna vertrekt in de Oudheid met Joodse liedregels over de oevers van de Babylonische rivieren waar ballingen hun harpen in de wilgen hingen. We bezingen die andere beroemde, Sefardische diaspora, maar ook Boabdil, de laatste Moorse vorst die werd verbannen uit het Middeleeuws Spanje. Een eigen compositie verhaalt delen van de epische Cantar de Mío Cid. Een Albanese legende over de verbannen held Ago Ymer verbindt Spanje met Istanbul. In een ander volkslied uit datzelfde Ottomaanse rijk, bezingt een Grieks gevangene zijn verlangen naar zijn Eleni en dankt daarbij alle hasjies die er te vinden zijn in de gevangenis van Syngrou. Een Tuvaans lied brengt ons van de Europese Turken naar de Zuid-Siberische Turken en vertelt over een man die na jaren ballingschap thuiskeert, maar zich een vreemde in eigen land voelt. De melodieën van een Tuvaans karavaandrijverslied voert ons tenslotte over Mongolië tot in Peking.

Meet us on FACEBOOK!

Video

Pers

DE MUZIKANTEN:

Thomas Baeté (medieval fiddles, Viola da gamba, voice) studeerde viool in de klas van Vegard Nilsen, aan het Conservatorium van Antwerpen en legde zich ondertussen met de hulp van Piet Strijckers, toe op het gambaspel. In 1997 vervoegt hij de klas van Wieland Kuijken aan het Conservatorium van Brussel, waar hij in 2002 afstudeert. Naast de opleiding bij Wieland Kuijken, hebben lessen en stages met Peter van Heyghen, Jordi Savall, Paolo Pandolfo, Sophie Watillon en Pedro Memelsdorff hem gemarkeerd. Als gamba- en vedelspeler speelt hij bij La Roza Enflorese en la Folata. Daarnaast geeft hij gamba- en ensembleles aan verschillende muziekacademies.

http://www.roza-enflorese.be/en/
http://www.lafolata.be/

Raphaël De Cock ( south-siberian harp-zither chatkhan, shrutibox, overtone-harmonic throat song, voice, jew’s harps, kavals) is binnen verscheidene binnenlandse en buitenlandse muziekprojecten betrokken als multi-instrumentalist en vertolker van traditionele zangstijlen en geeft regelmatig workshops en cursussen. Hij werkt mee aan een Iers – Scandinavische fusie in Northern Lights, speelt onder meer gaita (Galicische doedelzak) bij A Contrabanda en Néboa, en geeft multi-etnische schooloptredens met Waira. In 2008 is hij mede oprichter van het Griff Trio waar hij Ullean pipes, andere doedelzakken en fluiten speelt, en in 2009 speelt hij als zanger en multi-instrumentalist in het duo Nadisuna met Vladiswar Nadishana. In 2010 is hij uitgenodigd door Graindelavoix in het Italo-Belgische zangproject Muntagna Nera en in Melancholia olv Ami d’AMUZ Thomas Baeté.

http://www.griff.be
http://www.myspace.com/nadisuna
http://www.graindelavoix.be/

Emre Gültekin (turkish strings –saz & tanbur, voice) is de zoon van Lütfü Gültekin, een belangrijk Turks dichter die zijn teksten op saz begeleidt. Hij beheerst verschillende, soorten saz, verschillende stijlen en technieken en houdt ervan die te vermengen: de baglama, cura, divan, elk instrument heeft zijn eigen vereisten en repertoire. Emre begeleidde al grote namen als Goran Bregovic of Talip özkan. Momenteel speelt Emre onder meer met Osuna, Wouter Vandenabeele, Ertan Tekin, Véronique Gillet en ook nog steeds met zijn vroeger meesters, waaronder zijn vader.

http://www.lutfugultekin.com/
http://veroniquegillet.com/en/

Opal TV (FR)

Reportage (26ième minute)

HARTWIN DHOORE

Woodbox folkmusic agency

info@woodboxagency.com
+372 5307 2160

HARTWIN DHOORE

Woodbox folkmusic agency

info@woodboxagency.com
+372 5307 2160

Muziekpublique

Hélène Sechehaye

0032 (0)2-217.26.00

helene ( at ) muziekpublique.be