(0)
(0)
Nieuws overzicht

Migrants Music Manifesto

Europees project
04 februari 2020

2 jaar lang nemen Muziekpublique en Refugees for Refugees deel aan het project Migrants Music Manifesto. Door middel van muziek wil het project vooroordelen ontkrachten en de bevolking attent maken op de positieve bijdragen van migranten en vluchtelingen in Europa.

Partners in Frankrijk, België, Duitsland, Italië en Griekenland zullen hulpmiddelen en methoden ontwikkelen voor bemiddelaars die de interculturele dialoog en de integratie van migranten en vluchtelingen bevorderen. Muziek kan de acceptatie van culturele minderheden in stedelijke gebieden in Europa stimuleren en de hulpmiddelen kunnen worden gebruikt om meertaligheid te promoten.

De partners van het project zullen digitale tools in vijf talen ontwikkelen, die beschikbaar worden gesteld voor de culturele en educatieve sector. Hiervoor zullen ze internationale residenties organiseren, waarbij musici en publiek met een migratieachtergrond worden samengebracht, informatie over het immaterieel en muzikaal erfgoed wordt verzameld en een mentorcyclus over instrumenten en muzikale vaardigheden wordt aangeboden.

 

Partners:

Musiques de Nuit diffusion / Rocher de Palmer, CNRS / EHESS-Ecole des Hautes Etudes et Sciences Sociales (FR), EDRA – Kinonikes Sineteristikes Drastiriotites Efpathon Omadon (GR), Alba Kultur (DE), Associazione Abusuan – Abusuan Intercultureel Centrum (IT), ENCC – ENCC – Europees netwerk van culturele centra, Muziekpublique (BE)

 

Dit project is gefinancierd met steun van de Europese Commissie

-> http://www.creativeeurope.be/nl