(0)
(0)
Nieuws overzicht

Muziekpublique verwelkomt nieuwe ESC vrijwilliger

Project ‘Music in the Dialogue of Cultures’
27 januari 2020

Foto: Simon Blackley, images of people

Ook dit jaar is Muziekpublique gastorganisatie voor het European Solidarity Corps (ESC) project ‘Music in the Dialogue of Cultures’. Het ESC project steunt jongeren die in het buitenland de handen uit de mouwen willen steken en als buitenlandse vrijwilliger mee  willen draaien in een organisatie.

De Franse Charlotte komt ons een jaar lang vrijwillig helpen. Charlotte komt uit Bretagne en heeft een master in sociologie en interculturele bemiddeling. Als onderdeel van deze master realiseerde ze onderzoeksproject over stedelijke populaire muziek in Caïro. Ze zal voornamelijk onze productieverantwoordelijke, Jolan, helpen met de voorbereiding en de organisatie van de concerten. Ze is ook het aanspreekpunt voor de vrijwilligers.

Onder de noemer Youth in Action is er binnen Erasmus+ een apart jeugdluik, voor projecten van en voor jongeren, hiermee wil Europa jongeren aanmoedigen tot internationale samenwerking en uitwisseling. Ons ESC project wordt gerealiseerd met de hulp van de  uitwiselingsorganisatie AFS.

Welkom Charlotte!

JINT ondersteunt jongeren, jeugdwerk en jeugdbeleid in het realiseren en uitbouwen van een internationale werking. JINT biedt jongeren meer dan alleen de centen voor hun project. JINT helpt hen bij het uitwerken van hun projectaanvraag en gaat samen met hen op zoek naar gelijkgezinde partnerorganisaties in binnen- en buitenland. Daarnaast kunnen jongeren en jeugdwerkorganisaties ook bij JINT terecht voor een pak informatie en vorming.