Cursussen overzicht

Kanoun

Souhad Najem
MABO - Maria-Boodschaplyceum - Moutstraat 22, 1000 Brussel

Hoewel het instrument relatief onbekend in het westen, is de kanoun een van de belangrijkste muziekinstrumenten van het Midden-Oosten. Net als de piano, die hier zijn tegenhanger zou zijn, spelen veel mensen het ‘een beetje’, maar weinigen kunnen zeggen dat ze het beheersen.

De les

Souhad gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde academische methode om de kanoun te onderwijzen. Je kunt het instrument leren beheersen aan de hand van oefeningen die hij zelf heeft ontwikkeld (de lesmethode is uiteengezet in zijn eigen boek), waarbij een repertoire van Turkse en Arabische werken en zelfs enkele Europese stukken worden verkend. De cursus staat open voor beginners en gevorderde studenten, en voor zowel kinderen als volwassenen. U kunt kiezen voor een individuele cursus van een half uur of een groepslessen van een uur.

Instrument

Tijdens de lessen is er een extra instrument beschikbaar voor de student. Souhad kan u ook helpen om uw eigen instrument tegen een gunstige prijs te vinden.

Is notenleer noodzakelijk? Nee, maar het is een voordeel.

Uurrooster

Je kunt je inschrijven voor een individuele les van 30 minuten. De cursus vindt plaats op dinsdag (van 17.00 tot 22.00 uur), woensdag (van 17.00 tot 22.00 uur) en donderdag (van 17.00 tot 22.00 uur) in het Maria-Boodschaplyceum Moutstraat 22, 1000 Brussel).

Souhad Najem

Souhad Najem is ongetwijfeld een van de grootste meesters van kanoen. Deze voormalige student van het Institute of High Music Studies Bagdad, werd leraar in Irak en Tunesië, is de auteur van verzamelingen composities die worden beschouwd als referenties in de leer van qanûn. Dit alles om te zeggen dat voor Teaching lesgeven een passie is die hij heel serieus neemt. Zijn studenten komen van over de hele wereld en hebben wedstrijden nationaal en internationaal gewonnen.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Informatie

Uurrooster

Individuele les (10 lessen/cylus)

  • Dinsdag: 17u- 22u
  • Woensdag: 17u- 22u
  • Donderdag: 17u- 22u

Een individuele les duurt 30 minuten. Contacteer muziekpublique voor meer informatie.

Plaats

MABO - Maria-Boodschaplyceum
Moutstraat 22, 1000 Brussel

Prijs

Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht.
Heb je nog geen lidkaart? Klik hier om een lidkaart toe te voegen aan het winkelwagentje.

Inschrijving

Cycle 2
€ 150
Cycle 3
€ 150

150,00400,00

Wissen