(0)
(0)
Nieuws overzicht

Instrumenten en muziek uit het Midden-Oosten

World Music & Dance Academy
13 augustus 2019

Deze week stellen we jullie graag enkele lessen van de World Music & Dance Academy voor. Onze World Music & Dance Academy is één van de weinige waar je terecht kan voor een uitzonderlijk aanbod aan wereldmuziekinstrumenten. Zo hebben we dit jaar tot acht verschillende cursussen voor instrumenten en muziek uit het Midden-Oosten.

Turkse cello met Damla Aydin

NIEUWE CURSUS

Deze les richt zich op het aanleren en verbeteren van de cellotechnieken van de leerlingen. De techniek wordt stap voor stap en op een eenvoudige manier uitgelegd en toegepast. Naast techniek wordt er ook gefocust op improvisatie (Taksim) van de Turkse Maqams.

De kennismakingsles gaat door op dinsdag 17 september 2019, van 18u tot 20u.

>> Meer info

Kanun (Oosterse harp) met Souhad Najem

Souhad is een van weinigen die de kanoun echt beheersen. Hij studeerde aan het Muziekinstituut in Bagdad, gaf les in Irak en Tunesië en is auteur van een bundel composities die bekend staat als een klassieker voor het onderwijzen van de kanoun. Omdat hij in België woont, heeft hij veel energie gestoken in het overbrengen van zijn kennis aan toekomstige generaties. Dankzij hem ontdekken veel kinderen in België het culturele erfgoed van hun familie. Samen met enkele leerlingen nam Souhad deel aan het programma “Arabs Got Talent” uitgezonden op het Saoedische kanaal MBC.

De kennismakingsles gaat door op donderdag 19 september 2019, van 18u tot 20u.

>> Meer info

Doudouk (Oosterse dubbelrietfluit) met Vardan Hovanissian

Vardan Hovanissian is gespecialiseerd in traditionele Armeense houtblazers. Zijn hoofdinstrument is de duduk, een dubbelrietinstrument dat dateert van de 5e eeuw voor Christus en de geschiedenis en de ziel van Armenië als geen ander uitademt. Met zijn warme, diepmenselijke klank is het instrument een wereldwijde publiekstrekker. Daarnaast bespeelt Vardan ook de shvi, een Armeense herdersfluit en de clarinet.

De kennismakingsles gaat door op dinsdag 17 september 2019, van 18u tot 20u.

>> Meer info

Oosterse Viool met Shalan Alhamwy

Shalan Alhamwy is een Syrische violist en componist die momenteel in Gent woont. De viool is één van de belangrijke instrumenten bij muziek uit het Midden-Oosten. De viool zingt, begeleidt andere instrumenten en is het sleutelinstrument in de Arabische orkesten. Hij studeerde zowel klassieke als Arabische muziek en geeft graag zijn kennis door. Hij geeft op donderdag individuele vioolles en hiernaast geeft hij samen met Jonas Malfliet het Oost-West ensemble.

De gratis kennismakingsles gaat door op donderdag 26 september 2019, van 17u30 tot 19u30.

>> Meer info

Ud (Oosterse luit) met Elias Bachoura

Elias Bachoura is een leerling van de Irakese oud-legende Munir Bashir. Hij studeerde ud aan het Conservatorium van Damascus in zijn geboorteland Syrië. Daarna trok hij naar Brussel om westerse compositie te studeren bij professor Daniel Capellitti. Zijn dubbele muzikale kennis, oosters en westers, maken hem tot een uiterst interessante lesgever. Hij geeft dit jaar oosterse luit als ook het Midden-Oosters Koor & Muziektheorie.

De kennismakingsles gaat door op dinsdag 17/09, woensdag 18/09 of donderdag 19/09 tussen 18u en 21u.

>> Meer info

Ney (Arabische fluit) met Tammam Alramadan

Ook Tammam Alramadan is een topmuzikant afkomstig uit Syrië. Hij maakte in 2010 zijn studies ney, het oudste instrument in de Arabische en Oosterse muziek, af aan het Conservatorium van Aleppo. De omstandigheden in Syrië dwongen hem om naar Europa te migreren. Nu woont hij al enkele jaren in België en geeft hij met veel passie zijn kennis omtrent de Arabische fluit door in onze academie.

De kennismakingsles gaat door op woensdag 18 september 2019, van 18u tot 20u.

>> Meer info

Bendir (Framedrums) met Robbe Kieckens

Robbe Kieckens, groot liefhebber van raamtrommen (frame-drums), is grotendeels autodidact. Na zelfstudie en ervaring in verschillende projecten ging hij zijn techniek en kennis bijschaven bij o.a. Zohar Fresco en Fahrettin Yarkin, meesters in verschillende vormen van framedrums en Oosterse ritmiek. Hij geeft iedere woensdag les in Brussel.

De kennismakingsles gaat door op woensdag 25 september 2019, van 19u45 tot 20u45.

>> Meer info

Darbouka (Oosterse percussie) met Simon Leleux

Simon Leleux is een van die muzikanten die zich aan hun instrument wijden tot ze het volledig in de vingers hebben. Gespecialiseerd in percussie uit het Midden-Oosten, bespeelt hij de derbuka en de doholla. In navolging van de leer van de meester Levent Yildirim, grootmeester in darbouka, en masterclasses bij de onbetwiste grootmeester van de framedrum Zohar Fresco, voedt hij zich met diverse invloeden, van Indiase muziek tot Balkanmuziek, percussie uit Iran, Armenië en Turkije.

De kennismakingsles gaat door op woensdag 18 september 2019, van 18u tot 19u.

>> Meer info

>> Bekijk hier het volledige aanbod.