(0)
(0)
Nieuws overzicht

De kanun leerlingen veroveren de wereld!

World Music & Dance Academy
27 maart 2019

De leerlingen van Souhad Najem veroveren de wereld!

De 7-jarige Yasmine Saïd, één van de jongste leerlingen van de World Music & Dance Academy van Muziekpublique, nam deel aan de talentenjacht ‘Arabs Got Talent’ in Libanon. Benieuwd naar het optreden van dit dappere meisje? Bekijk dan de aflevering hieronder.

Ook Mohamed Amine El Korchi, een getalenteerde jonge kanounspeler volgt samen met zijn zus Nawel El Korchi wekelijks les in de World Music & Dance Academy van Muziekpublique. Hij is niet enkel een leerling van Souhad Najem maar hij maakt ook deel uit van het Turks Ensemble onder leiding van Tristan Driessens. Tristan Driessens en Mohamed Amine traden vorige week (21-23/03/2019) op tijdens de eerste editie van het luit festival in Casablanca. Samen met de fenomenale Marrokaanse percussionist Jamal Raoui vertegenwoordigden ze er België en Muziekpublique. Het trio speelde een prachtige interpretatie van de compositie Chwak van Souhad Najem. Herbeleef hieronder het  optreden.

Heb je zin om de kanun-studenten zelf live in actie te zien, kom dan naar het Molière Theater tijdens de End of Season (leerlingenconcerten) op zaterdag 15 en zondag 16 juni.  Meer info volgt binnenkort!

Of heb je zin om kanun te leren? Contacteer dan Muziekpublique voor meer informatie. Er zijn ook nog enkele plaatsen vrij voor de les Midden-Oosterse viool. Deze individuele vioolles wordt gegeven door Shalan Alhamwy op donderdagavond.

 

 

Chawk composition de Souhad Najem professeur de Mohamed Amine, une belle interprétation du trio inédit au festival du luth à Casablanca. Avec Tristan Driessens, Jamal Raoui et Mohamed Amine

Geplaatst door Noureddine El Korchi op Maandag 25 maart 2019