(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Mehehe (Pol) | Ange Nawasadio vocal project (RDC) @ Kerkhof van Laken - Groep 2

Hide & Seek Festival 2020
Op Donderdag 27 augustus 2020 - 20h00
Kerkhof van Laken - Onze-Lieve-Vrouwvoorplein, 1020 Brussel
DON 27/08

Groep 2

Laten we samen door het kerkhof lopen … in het donker van de nacht! De mooiste begraafplaats van Brussel bulkt van de geheimen, romantische details en onschatbare artistieke werken! Tijdens deze speciale avond wordt u van de ene hoek van het kerkhof naar de andere gebracht, van de overblijfselen van het koor van de kapel naar de begrafenisgalerij die onder de graven verborgen ligt. We ontdekken twee muzikale werelden die doordrenkt zijn met magie, tradities en mystiek.

Mehehe verkent de muzikale tradities van de Poolse volksmagie. Als moderne heksen putten ze uit de Poolse muziektraditie om typisch sjamanistische muziek te maken door middel van toverspreuken en mantra’s, gefluister en percussie, violen en liggende harpen. Deze cultuur van magie vindt haar oorsprong in de mysterieuze kracht van de natuur, onverstaanbaar, angstaanjagend en enorm waaraan men via rituelen, spreuken en bezweringen een antwoord probeerde te bieden. Deze cultuur van magie en hekserij vormt de inspiratie voor Mehehe. Uit het muzikale arsenaal om te  helen, te communiceren met het hiernamaals of om het kwade te bezweren, met zijn typische geluiden en sferen scheppen ze een unieke voorstelling die voor het kerkhof van Laken gecreëerd lijkt te zijn.

Ange Nawasadio is zanger, arrangeur, componist en acteur. Als specialist in Afrikaanse en Congolese liederen, vergast Ange ons een zeer speciale, vocale set die van Afrika naar de Verenigde Staten vaart, op zoek naar legendes en bezweringen die de Afro-Amerikaanse en Afrikaanse lofzangen gemee hebben. Als een moderne griot presenteert Nawasadio ons op een eerste blik op een gloednieuwe show “Aniota”. Aniota vertelt het verhaal van de fascinerende luipaardmannen, duikt in de geschiedenis van Afrikaanse liederen. Op zijn heel eigen manier ontrafelt Nawasadio de geschiedenis van legendes en spirituele liederen, begeleid door de stemmen van Sylvie Nawasadio en François Makanga. Nawasadio maakt deel uit van het project Matonge Sounds.

Basia Songin : wolf bass, kankles, jew’s-harp, spindles, whispers, enchantments, singing
Helena Matuszewska: zlobcoki fiddle, kashgar, spindles, looper, whispers, enchantments, singing.

Ange Nawasadio: zang, gitaar, arrangementen
Sylvie Nawasadio: zang, kleine percussie
François Makanga: stem

Voor dit concert wordt het publiek opgedeeld in 2 groepen. Zorg ervoor dat iedereen van uw ‘bubbel’ een ticket van dezelfde groep koopt. Achteraf kan helaas niet meer gewisseld worden.

Maatregelen tijdens het Hide & Seek Festival

Met ondersteuning van Stad Brussel en het Adam Mickiewicz Institute .
Foto Kerkhof: Brussels is Yours – Christophe Vanderborght

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's