(0)
(0)
Concerten overzicht

Aurelie Dorzee & Tom Theuns Feat. Michel Massot

ELIXIR !
Op Zaterdag 16 november 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 16/11

Aurélie Dorzée en Tom Theuns schreven als leden van Panta Rhei, Trio Trad en Ambrozijn een aantal van de mooiste pagina’s in de Belgische folkgeschiedenis. Maar ook hun carrière als duo (al of niet onder de noemer Aurelia) oogt indrukwekkend.

Voor hun zesde album nodigden Aurélie en Tom de legendarische koperblazer Michel Massot uit. En de eerste reacties van de pers op het album Elixir staan bol van de superlatieven: “Our favourite new album” (fROOTS) en “Een meesterwerk” (New Folk Sounds).

Deze drie alchemisten zoeken en leven zich naar eigen zeggen uit in een laboratorium vol vreemde instrumenten waarvan sommige speciaal voor dit avontuur zijn uitgevonden en vervaardigd door enkele bekwame instrumentenbouwers. Zo hoor je de viola d’amore, mandolauoto, trompetviool, psalterion, sitar, spijkerviool, sousafoon, harmonium, mandoline en banjo.

“Een elixir, samengesteld uit Europese folklore en middeleeuwse ballades. “Het levert een gevarieerd geheel op dat doet dromen: akoestische experimentele folk
die een surrealistisch verhaal vertelt (…) Het is de symbiose tussen de stemmen en de instrumenten, en de zoektocht naar onuitgegeven klank en structuur, die
de luisteraar meesleept…”
De Standaard

 

Aurélie Dorzée : viool, viola d’amore, trompetviool, nagelviool, psalterion, zang & composities
Tom Theuns : mandoline, mandolauoto, gitaar, sitar, banjo, zang & composities
Michel Massot : trombone, euphonium, alto saxhorn en sousafoon
Tomas Desmet : bas

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video