(0)
(0)
Concerten overzicht

Pulkkinen-Rass-Sadovska (Finland, Oekraïne, Zwitserland)

Natuurstemsensaties uit Europa
Op Vrijdag 6 december 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 06/12

Dit is zonder twijfel één van de gewaagdste vocale combinaties van de laatste jaren, maar wat voor één! Deze drie topzangeressen combineren de zangtradities uit Oekraïne, Finland en Zwitserland met een uitzonderlijke gevoeligheid en schoonheid.

Aan de oorsprong van het project is de Zwiterse stem- en jodelkunstenares Nadia Räss die voor het Klangwelt festival in Zwitserland zangeressen Outi Pulkkinen uit Finland en Mariana Sadovska uit Oekraïne uitnodigde.

Mariana Sadovska – wiens optreden op het Hide & Seek Festival 2017 bij ons nog steeds als een hoogtepunt te boek staat – is de specialiste in Oekraïense rurale zangstijlen. Gewapend met haar harmonium geeft ze een hedendaagse invulling aan rituele liederen, getuige haar werk met Michael Alpert, Anthony Coleman, Frank London of nog het Kronos Quartet.

Outi Pulkkinen, haalt haar artistieke inspiratie uit de traditie van runenliederen, eeuwenoude Finse volksliederen. Ze speelt jouhikko (traditionele gestreken lier), staat bekend om haar associatie van beweging met spraak en haar grote improvisatievermogen.

De charismatische Nadja Räss, tenslotte, haalde het jodelen uit de vergeetputten van de Zwitserse folklore en brengt die dankzij haar uitgebreid arsenaal aan vocale registers tot een hedendaagse zangstijl. Het trio maakte grote sier in Zwitserland en gaat voor de eerste keer op Europese tournee.

 

Outi Pulkkinen: stem en jouhikko
Nadja Räss: stem en diatonische accordeon
Mariana Sadovska: stem en harmonium

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's