(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Alostmen @ Brasserie Surréaliste

Hide & Seek Festival 2022
Op Zaterdag 27 augustus 2022 - 21h00
Brasserie Surréaliste - Nieuwe Graanmarkt 22-23, 1000 Brussel
ZAT 27/08

Sinds iets meer dan een jaar huist de Brusselse brouwerij ‘Brasserie Surréaliste’ in een iconisch art nouveau gebouw aan de Nieuwe Graanmarkt, dat gebouwd werd door architect De Boelpaepe. Aanvankelijk was het een opslagplaats voor bananen. Later werd het de werkplek van hoedenontwerper Christophe Coppens, die het gebouw in 2012 verliet. In de kelderverdieping, waar de broers Edouard en Charles Grison fantastische bieren zoals de Surréaliste en de Double Trouble brouwen, speelt Ghana’s nieuwste sensatie, Alostmen.

De winnaars van de Songlines Newcomer Award 2021 komen voor de eerste keer naar Europa met hun stomende neo-traditionele grooves. De muzikanten komen uit verschillende etnische groepen en gebruiken hun instrumenten op nieuwe manier. Centraal staat de kologo, een tweesnarige luit en voorouder van de banjo, die gespeeld wordt door Frafra neo-griot en kologo-meester Stevo Atambire. Zijn stem, muziek en boodschappen hebben hem erg populair gemaakt onder zijn volk. Tweede groepslid Wanlov de Kubolor is een uitgesproken cultureel icoon met Akan & Balkan wortels. Hij speelt verschillende instrumenten, maar zijn belangrijkste worden koshka genoemd, twee maracassen aan een touwtje. Hij rapt en zingt ook. Abednego Sowah Ako is een Ga-masterdrummer uit La, een vissersplaats aan de kust. Hij speelt de basachtige gome-drum, kpanlogo en zingt Ga folk melodieën. Aminu Amadu, tenslotte is een dondo (talking drum) maestro van het Hausa-erfgoed. Hij kan elke melodie op zijn instrument laten klinken en is een menselijke metronoom. Hij beheerst de polyritmiek & grooves van West-Afrika. Samen staan ze voor aanstekelijke dansmuziek. Alostmen komt niet voor niets van  “a lost man”, iemand die niet makkelijk te bereiken is omdat hij altijd in beweging is.

 

Opgelet, dit concert start om 21u00.
Tickets te koop vanaf dinsdag 12 juli om 10u30!

Samen met onze partner Brukselbinnenstebuiten organiseren wij een rondleiding in de buurt van het Autrique huis om 16u30. Voor meer informatie en tickets voor de rondleiding: klik hier!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's