(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Duo Ruut (Estland) @ Les Savonneries de Bruxelles

Hide & Seek Festival 2022
Op Maandag 22 augustus 2022 - 18h30
Savonneries Bruxelloises - Edmond Tollenaerestraat 27, 1020 Brussel
MAA 22/08

Al bijna honderd jaar wordt in de Savonneries Bruxelloises op ambachtelijke wijze zeep gemaakt. Recent werd ze overgenomen door 2 jonge Brusselaars die de traditionele kunst van het zeepmaken verderzetten. Onder leiding van dit gepassioneerde duo vind je hier ook innovatie: van gerecycleerde zeep tot zeep op basis van bier. Deze ambachtelijke zepen vallen zeer in de smaak bij het Paleis en het is dan ook geen twijfel dat ze sinds 2016 hofleverancier zijn. Duik onder in de wonderlijke wereld van zeep, een delicaat parfum, traditie en vernieuwing.

In dit uniek kadere hoort een origineel geluid. Duo Ruut zijn 2 jonge Estse muzikanten. Centraal staat de kannel, Estse citer waarop Katariina Kivi en Ann-Lisett Rebane samen spelen terwijl ze in harmonie zingen. Normaal wordt het instrument solo bespeelt, maar duo Ruut ontwikkelde een erg hedendaagse vorm van quatre mains, waarbij ze recht tegenover elkaar zitten en vernieuwende technieken gebruiken, ondermeer met de hulp van de strijkstok. Dat resulteert in krachtige klanken die je top op het bot raken. Hun eigenzinnige composities zijn gebaseerd op traditionele muziek uit Estland, verrijkt met invloeden uit andere culturen en emotionele verhalen.

 

Opgelet, dit concert start om 18u30.
Tickets te koop vanaf dinsdag 12 juli om 10u30!

Samen met onze partner Brukselbinnenstebuiten organiseren wij een rondleiding in de buurt van de Savonneries Bruxelloises om 16u30. Voor meer informatie en tickets voor de rondleiding: klik hier!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's