(0)
(0)
Concerten overzicht

ICTM Workshop #2 - Muziektradities en -instrumenten uit Latijns-Amerika

Door Osvaldo Hernandez
Op Donderdag 18 november 2021 - 19h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DON 18/11

De muzikale tradities van Latijns-Amerika kunnen niet los worden gezien van de omwentelingen die op het continent hebben plaatsgevonden en de vraagstukken die vandaag de dag spelen. Osvaldo Hernandez leert ons hoe muziek het belang van natuur en ecologie onderschrijft, via traditionele instrumenten uit precolumbiaanse beschavingen zoals de Maya en Azteekse culturen. Hij zal het ook hebben over het moeilijke werk van het in stand houden van tradities, die soms op het punt van uitsterven staan, door de geschiedenis van de Spaanse kolonisatie heen, de kwesties van overdracht maar ook met het oog op de evolutie van de huidige maatschappij. Hij zal verschillende muziekinstrumenten demonstreren tijdens de sessie om de discussies te illustreren en stimuleren.

Multi-instrumentalist en lesgever, Osvaldo Hernandez is geboren in Ixmiquilpan (Mexico). Vanaf zijn 19e jaar reist hij rond om traditionele percussiestijlen te onderzoeken van de inheemse volkeren van Amerika, de afstammelingen van de Afrikaanse slaven en de Europese kolonisten.

 

NIEUW: DE CYCLUS VAN ICTM-WORKSHOPS

Maak kennis met muzikale tradities via een veelvoud aan stemmen, opvattingen en interpretaties. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze introductiesessies zijn de context van de uitvoeringen, de voorwaarden voor het bestaan en de gebeurtenissen die hun stempel op de geschiedenis van deze tradities hebben gedrukt.

In een vriendelijke sfeer, gezeten rond de tafels in de Foyer van het Molière Theater, neemt het publiek deel aan een door de spreker voorbereide presentatie, die wordt afgewisseld met momenten van uitwisseling met de deelnemers. In deze workshop wordt Frans gesproken.

AGENDA EERSTE 6 SESSIES
  • 21/10/21 KLAY MAWUNGU & BAMBI CEUPPENS – Congolese Rumba
  • 18/11/21 OSVALDO HERNANDEZ – Muziek in Latijns-Amerika
  • 16/12/21 HÉLÈNE SECHEHAYE – Volksmuziek in Marokko
  • DTBD/22 HUBERT BOONE – Traditionele melodieën uit België
  • 10/03/22 NICHOLAS COOPER – Ierse traditionele muziek
  • 05/05/22 ANAÏS VERHULST – Karnāṭaka Saṃgīta (Zuid-Indiase klassieke muziek)

Prijs per avond: 6€ leden / 8€ niet-leden

Prijs voor de volledige cyclus (6 sessies): 25€ lid / 40€ niet-leden

Timing: 19u-21u, max 25 deelnemers

Een initiatief van Muziekpublique & ICTM Belgium

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden