(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Mari Kalkun (Estonia) | Las Lloronas (DE/BE/USA/NL/ES)

De nieuwe generatie wereldmuziekstemmen
Op Vrijdag 3 december 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 03/12

Met het debuutalbum ‘Soaked’ kwam Las Lloronas door de grote poort de Belgische muziekwereld binnen. Amber in ’t Veld (ES/NL), Sura Solomon (BE/USA) en Marieke Werner (DE) stonden deze zomer op tal van festivals en imponeerden met een originele mix van wereldmuziek en slam. Maar ondertussen werkten de artiestes verder aan nieuwe nummers, die ze op dit concert voor de eerste keer aan het thuispubliek zullen tonen. De drie stemmen reizen door Spaanse folk en hip hop ritmes, klezmer klanken en blues, ergens op de rand tussen klaagzang, dagdroom en strijdkreet. Begeleid door accordeon, gitaar, ukelele en klarinet, versmelten hun stemmen intieme teksten met melancholische harmonieën, wat resulteert in een sterk en ontroerend optreden.

 

Daarna betovert Mari Kalkun ons met een stem die recht uit de Estse wouden lijkt te komen. Geworteld in oude Estse en Võru tradities schrijft Mari Kalkun een persoonlijk verhaal zichzelf begeleidend op kannel (Estse naam voor kantele of hakkebord) of accordeon. Op haar felbejubelde album “llmamõtsan” behandelt ze zowel persoonlijke thema’s als bredere onderwerpen zoals de teloorgang van het milieu of de deportaties veroorzaakt door het Sovjetregime. Ze brengt intieme muziek die weliswaar geboren is uit Baltische winterbossen en ijzige landschappen, maar waar vernieuwing, hoop en feest om de hoek komen loeren. De muziek van Mari Kalkun heeft een tijdloze kwaliteit die elk gevoel voor tijd en ruimte overstijgt.

“Kalkun’s singing is at the heart of things; joyous and lamenting by turns, but always poised and melodious, her poeticism apparent even without translation.

A magical creation.” – The Guardian

  • Las Lloronas:
    Amber in ’t Veld : zang, gitaar
    Sura Solomon : zang, accordeon, ukulele
    Marieke Werner : klarinet, zang

 

  • Mari Kalkun: zang, 12-snarige kannel, 26-snarige kannel, footshaker, accordeon

In samenwerking met de Estonian Association in Belgium.

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's