(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Maria Mazzotta Duo (Italië) @ Wasserij van het OCMW - concert van 18u30

Hide and Seek Festival 2020
Op Zaterdag 29 augustus 2020 - 18h30
Linnenfabriek OCMW - Hertstraat 375, 1070 Anderlecht
ZAT 29/08

Concert van 18u30

Op het hoogtepunt van de Coronavirus-crisis werd hier elke dag ongeveer vijf ton textiel gewassen voor de Brusselse ziekenhuizen! Grote wasmachines, drogers, kranen, takels en strijkmachines behandelen hier de was. Deze gigantische wasserij lijkt op weekdagen een echte mierenhoop. Maar op zaterdag keert de rust terug en daar maken we gebruik van om een concert te organiseren. In deze tempel van zorg en lichaamshygiëne eren we de muziek uit het land dat als eerste in Europa met Covid 19 werd getroffen. De muzikale traditie waarin het helen van lichaam en geest een belangrijke rol speelt, zal voor een keer de stoommachines vervangen.

En wie kan dat beter doen dan Maria Mazzotta ? Deze gepassioneerde zangeres uit Puglia maakt al jaren diepe indruk met haar bewogen vertolkingen van liederen uit het Middellandse-Zeegebied. Haar creativiteit bracht haar tot samenwerkingen met tal van artiesten zoals de Albanese cellist Redi Hasa, de beroemde pizzica-band Canzoniere Grecanico Salentino of Goran Bregovic. In haar nieuwste project wordt ze begeleid door de jonge en getalenteerde Malagassische accordeonist Bruno Galeone. Hun zeer succesvolle nieuwe album, Amoreamaro (‘Bittere liefde’) verkent de verschillende gezichten van de liefde, vanuit een modern en toch tijdloos vrouwelijk oogpunt. Ruig en ongepolijst, woest, ja zelfs brutaal, maar ook bezwerend en zoals altijd gezegend met een wondermooie stem maakt Mazzotta samen met Galeone haar missie meer dan waar: “De wereld ontploft en wij kijken alleen maar toe. Toch blijf ik diep in mijn hart hoop koesteren; hoop dat deze muziek u kan raken”.

Maria Mazzotta: zang
Bruno Galeone: accordeon

Er zijn 2 voorstellingen van het concert: één om 18u30 en één om 20u30. Let er goed op dat iedereen uit uw ‘bubbel’ een ticket koopt voor dezelfde sessie!

Maatregelen tijdens het Hide & Seek Festival

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's