(0)
(0)
Concerten overzicht

Hatan Ensemble (Mongolië) @ Luchtvaarthal van het Legermuseum - concert van 18u30

Hide and Seek Festival 2020
Op Vrijdag 28 augustus 2020 - 18h30
Luchtvaarthal van het Legermuseum - Jubelpark - 1000 Brussel
VRIJ 28/08

Concert van 18u30

In deze enorme hangar van het Legermuseum, één van de hallen van het Jubelpark, worden enkele van de meest illustere militaire, maar ook enkele civiele vliegtuigen tentoongesteld. De collectie telt nu zo’n 130 exemplaren, waaronder de beroemde F16. Het mag misschien utopisch klinken, maar heimelijk zien we dit soort vliegtuigen liever in een museum dan in de lucht. Aan de voet van de F16 hopen we de nodige poëzie, tolerantie en muziek te brengen als tegengewicht voor een cultuur van bruut geweld, machisme, van recht van de sterkste.

Het Hatan Ensemble onderscheidt zich al enkele jaren door zijn authentieke maar eigenzinnige benadering van Mongoolse traditionele muziek. De groep bestaat exclusief uit vrouwen, wat voor Mongoolse muziek bijzonder uitzonderlijk is. De vier muzikantes wonnen vorig jaar terecht de tweede prijs op het prestigieuze festival van traditionele muziek Sharq Taronalari in Samarkand in Oezbekistan. De muzikantes van Hatan putten uit een schare aan prachtige instrumenten zoals de paardenviool, de morin khuur, de liggende harp, yatqa of verschillende soorten luiten, gecombineerd met fascinerende zangtechnieken zoals de boventoonzang (khöömei) en de ondertoonzang (kharkhiraa).

 

Enkhtuya Jambaldorj: shudraga (Long-necked lute); morin khuur (horsehead fiddle); yatga (zither); percussion, vocals
Uranchimeg Nyamsuren: yatga (zither); shudraga (long-necked lute); vocals
Usukhjargal Purevsuren: khöömii and kharkhiraa ( overtone and undertone singing); tovshuur (lute); percussion
Khulan Navaandemberel: morin khuur (horsehead fiddle); yatga (zither); vocals

 

Er zijn 2 voorstellingen van het concert: één om 18u30 en één om 20u30. Let er goed op dat iedereen uit uw ‘bubbel’ een ticket koopt voor dezelfde sessie!

Maatregelen tijdens het Hide & Seek Festival

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Tickets

Video's