(0)
(0)
Nieuws overzicht

Workshop Old-Time: Mandoline

21 januari 2022

Workshop Mandoline – Darius Lecharlier

Bio :

Darius Lecharlier is een autodidactisch poly-instrumentist die al gaandeweg zijn ervaring op de mandoline heeft opgebouwd. Hij is al jarenlang gepassioneerd door traditionele muziek en hij heeft zich met zijn mandoline gespecialiseerd in hedendaagse old-time muziek uit Amerika en Quebec. Hij leidt bovendien de Brusselse American Roots Sessies en maakt deel uit van verschillende groepen zoals Pig Society en Catfish Rebellion.

Omschrijving:

In de workshop mandoline bekijken we de “fiddle tunes”, instrumentale nummers uit het old-time repertoire die op het gehoor worden aangeleerd. Vertrekkend van deze melodieën bekijken we tips en tools om ze te versieren, aan te passen en te zorgen voor een correcte old-time groove en stijl!

Daarnaast bekijken we ook de mogelijkheden tot ritmische en melodische frasering. We leren ook enkele toonladders en de posities van de akkoorden waarna we verschillende opties bekijken om te begeleiden. Ook de kennis van de gaden van de akkoorden komt aan bod: de universele taal en de basis om melodieën te begeleiden, bijvoorbeeld tijdens jams.

Benodigd materiaal:

  • 
een mandoline
  • iets om audio/video op te nemen
  • iets om notities te maken
  • een stemmachientje
  • enkele plectrums

Vereisten:

Basiskennis van het instrument: de 5-6 basisakkoorden kennen en al enkele melodieën hebben gespeeld op een mandoline. Contacteer ons zeker als er nog vragen zijn over de stage/inhoud/niveau: marie@muziekpublique.be

Maximum 10 leerlingen.

Inschrijvingen + info