(0)
(0)
Nieuws overzicht

Videoclips van de artiesten van het ‘Matonge Sounds’ project

Fabrice Mukuna - Kaito Winse - Zouratié Koné Ensemble - Ange Nawasadio
20 oktober 2020

Begin januari 2020 zocht Muziekpublique muzikanten voor “Matonge Sounds”. Dit begeleidingsproject voor getalenteerde en ambitieuze muziekgroepen en artiesten gelinkt aan Matonge stond open voor iedereen. Een externe jury selecteerde de vier projecten die gedurende enkele maanden werden begeleid: professionele promotie met foto’s, audio en een live video opname.  Bekijk hier de resultaten van dit project en deel deze video’s als je ze net zo leuk vindt als wij!

 

Kaito Winse

Kaito Winse uit Burkina Faso zingt, bespeelt verschillende traditionele instrumenten (fluiten, mondboog, tama, kalebas …) en kent de traditionele dansen van de etnische groepen de Samo en de Mossi. Hij maakte deel uit van de traditionele Dodo-dansers en de Mossi groep Waraba en deelde het podium met Tim Winse en Salif Diarra.

Fabrice Mukuna Band

2 jaar geleden creëerde Fabrice de Fabrice Mukuna-band die aanvankelijk bestond uit 5 muzikanten. Intussen zijn ze met 9 en spelen ze de composities van Fabrice in jazzbars en op verschillende podia. De groep speelt wereldmuziek, afrojazz, jazzfusion, funk, latino, rumba en hebben net hun eerste EP ‘Bokoko Africa’ uitgebracht.

ZKE ! Zouratié Koné Ensemble

ZKE!, het Zouratié Koné Ensemble is een groep gebouwd rond Zouratié Koné. Hij is geboren in Burkina Faso en komt uit een familie van Malinese griots. Hij is niet alleen een instrumentenbouwer maar wordt ook beschouwd als een begenadigd multi-instrumentalist: djembe, dundun, tama (talking drum), longa, kora, ngoni en balafoon. De band speelt een swingende en hedendaagse mix van traditionele Mandinge muziek en jazz, maar altijd met respect voor de traditie.

 

Ange Nawasadio

Ange is bekend in de muzikale Mantonge scène. Zanger, muzikant en componist van Congolese afkomst, heeft hij titels uitgebracht zoals ‘Congo mon amour’ en ‘Mboka’. Zijn songs spreken over de situatie van het Congolese volk, hun lijden en hun hoop.

 

Meer info over dit project Matonge Sounds 2020

Partenaires

«  Met de steun van Christos Doulkeridis, burgemeester, Nevruz Unal, schepen van Stadsvernieuwing en de leden van de gemeenteraad van de gemeente Elsene en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Atheneum »