(0)
(0)
Nieuws overzicht

Steun Refugees for Refugees met hun tweede album

Crowdfunding
29 oktober 2018

Help via het crowdfunding platform kisskissbankbank de tien virtuoze muzikanten, gevlucht uit Syrië, Irak, Pakistan, Afghanistan en Tibet, hun tweede cd te maken!

De groep ‘Refugees for Refugees’ van het label Muziekpublique verenigt 10 muzikanten uit verschillende horizonten. Ze ontmoetten elkaar in België, waar ze als vluchtelingen erkend werden. Door samen muziek te maken creëren ze een uniek oeuvre waarmee ze de verschillende culturen, religies en muziektradities overbruggen. De muzikanten brengen een boodschap van hoop en veerkracht waarmee ze zowel nieuwe vluchtelingen als de lokale bevolking willen inspireren.

Met dit tweede album beginnen de muzikanten aan een nieuw hoofdstuk waarbij ze de muzikale grenzen steeds verleggen en verrassende samenwerkingen creëren. Het nieuwe album biedt een tweede kans na een ontworteld leven.

De groep Refugees for Refugees is het resultaat van een ontmoeting tussen traditionele muzikanten op de vlucht, en vzw Muziekpublique, het wereldmuziekcentrum gevestigd in Brussel. De muzikanten hebben een succesrijke carrière achter de rug, vaak met internationale erkenning, met een veelheid aan ambitieuze projecten. Ze moesten hun biotoop verlaten waar hun muziek goed aardde maar brachten zo een enorme kennis mee.

Na de productie van een eerste album ‘Amerli’ in 2016, besloten enkele van de muzikanten om het avontuur verder te zetten door middel van concerten. We zijn intussen twee jaar verder en het was een ongelofelijke ervaring! Het eerste album werd niet alleen uitgeroepen tot “het beste album van 2016” door ‘Transglobal World Music Charts’, de groep kreeg ook de kans om op grote podia te spelen en buitengewone live momenten te beleven. Zo stonden ze onder andere op Music Meeting (NL), Africolor Festival (FR), Espéranzah Festival (BE), Festival van 5 Continenten (CH), Globaltica Festival (PL), Festival van Vlaanderen (BE) en vele andere.

Het tweede album is het resultaat van het voorbije avontuur. Dankzij de inzet, openheid en het enthousiasme van elke muzikant, sloeg de groep een nieuwe richting in wat stijl en repertoire betreft. Kenmerkend aan het nieuwe oeuvre is de gezamenlijke herwerking van onuitgegeven originele composities, gebaseerd op de tradities van de muzikanten. Trots op de afgelegde weg en de boodschap die ze brengen, zijn de muzikanten klaar om het nieuwe album op te nemen. De release van het album is gepland in februari 2019.

 

INFO CROWDFUNDING

KissKissBankBank – Refugees for Refugees: New Album

https://www.kisskissbankbank.com/nl/projects/refugees-for-refugees-new-album?fbclid=IwAR2NXMsRQ_UhyoxmuSAEeU_jDBGqAC_MAzBpuFQ7IV6rRMytLdal3lxTjWo