(0)
(0)
Nieuws overzicht

Muzikale samenwerking tussen Muziekpublique en de Ancienne Belgique

Refugees for Refugees & Saz'iso
05 oktober 2018

Muziekpublique en de Ancienne Belgique bundelen hun krachten voor twee grote evenementen. De drang om een ander en breder publiek te bereiken en wereldmuziek nog beter te promoten leidde ons naar een samenwerking voor twee concerten:

Het ensemble ’Refugees for Refugees’ brengt een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Als hun eerste album die van het verzet was, dan is deze ongetwijfeld die van de veerkracht.

Saz’iso is een groep van virtuoze muzikanten en de legendarische zangers, ambassadeurs van de traditie van de Albanese iso-polyfonie, verzameld door producer Joe Boyd (Pink Floyd, Nick Drake, Cubanism, Songhai) en zijn coproducenten Edit Pula en Andrea Foertler, die gefascineerd zijn door deze muziek. Saz’iso komt zijn album voorstellen “At Least Wave Your Handkerchief At Me: The Joys and Sorrows of Southern Albanian Song” die opgenomen  werd door Jerry Boys (Buena Vista Social Club, Ali Farka Touré …). Het is een oprechte ode aan de saze muziek, een bijzondere maar uiterst obscure muziek uit het zuiden van Albanië.