(0)
(0)
Nieuws overzicht

Schrijf je in voor de tweede cyclus van één van onze ensembles

World Music & Dance Academy
04 december 2018

Het eerste trimester van de muziekacademie zit er voor sommige lessen al op. Maar niet getreurd want dit betekent dat het tweede trimester van start gaat! Schrijf je opnieuw in voor de les die je reeds volgde of raadpleeg de lijst met cursussen en maak een keuze uit het diverse aanbod.

De lessen starten op verschillende momenten met hun tweede cyclus. Daarom geven we alvast een overzicht van de ensembles die voor de kerstvakantie van start gaan. Zo mis je geen enkele les!

Oost-West Ensemble

Start cyclus 2: donderdag 13/12

In het Oost-West Ensemble spelen ze traditionele muziek uit het westen en het oosten, en alles wat daartussen ligt. Melodieën worden op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd, waarbij er wordt in gegaan op de typische speelstijl, versieringen en begeleiding. Het ensemble staat open voor alle instrumenten, behalve drums en percussie. De ensemble vindt plaats op donderdag van 19u30 tot 21u.

Klik hier voor meer informatie.

Tango Ensemble

Start cyclus 2: dinsdag 19/12

In dit ensemble maak je kennis met de essentie van de Argentijnse tango waarbij je de grooves en typische ritmiek op jouw instrument leert spelen. Je ontdekt hoe je meer vrijheid kan nemen in het vertolken van de melodie. Zo bouw je gedurende de lessenreeks aan een repertoire dat je met elkaar zal uitvoeren en vooral… zal laten swingen! De les vindt plaats op dinsdag van 19u tot 20u30.

Klik hier voor meer informatie

Heb je eerder zin om je te verdiepen in de tango-technieken op de viool ? Schrijf je dan in voor de individuele les tangoviool. Deze les gaat door op dinsdagavond. Het uur is overeen te komen met de leerkracht Ananta Roosens. Contacteer ons voor meer informatie.

Folkbal Ensemble

Start cyclus 2: woensdag 19/12

In dit ensemble leer je melodieën uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, rondeau, mazurka, bourrée, wals, polska, … . Daarbij bekijken Rebecca Van Bogaert en Jonas Malfliet de swing, versieringen en begeleiding, typisch aan elke regio. Het ensemble gaat door op woensdag van 19u30 tot 21u.

Klik hier voor meer informatie

Hoe schrijf ik mij in?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je in te schrijven:

Online: Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht. Heb je nog geen lidkaart? Dan kan je deze hier  (10€) kopen. Het is mogelijk om je op hetzelfde moment in te schrijven voor een cursus en het lidmaatschap. Voeg de cursus, waarvoor je je wilt inschrijven, en de lidkaart toe aan het winkelmandje en werk de bestelling af. De inschrijving is geldig nadat de betaling is uitgevoerd.

Aan het onthaal van Muziekpublique: Theater Molière (Naamsepoortgalerij 3, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel), van dinsdag tot vrijdag van 10u30 tot 13u en van 15u tot 18u (in cash).

Aan het onthaal van Mabo (Moutstraat 22, 1000 Brussel), dinsdag, woensdag en donderdagavond van 17u30 tot 22u (in cash).