(0)
(0)
Nieuws overzicht

De tweede cyclus van de muziekacademie gaat van start!

World Music & Dance Academy
10 december 2018

Het eerste trimester van de muziekacademie zit er voor sommige lessen al op. Maar niet getreurd want dit betekent dat het tweede trimester van start gaat! Schrijf je opnieuw in voor de les die je reeds volgde of raadpleeg de lijst met cursussen en maak een keuze uit het diverse aanbod.

De start van de tweede cyclus is per les verschillend. Daarom geven we alvast een overzicht van de lessen die voor de kerstvakantie van start gaan. Zo mis je geen enkele les! Klik hier om ook een overzicht te krijgen van de ensembles die voor de vakantie van start gaan.

Bombo (Argentijnse percussie)

Start cyclus 2: woensdag 19/12

Bombo leguero is een onmisbaar instrument van de Argentijnse folklore. Van de trommelfamilie zorgt deze grote trommel voor een diep en krachtig geluid dat van op verre afstand gehoord kan worden. Van daar het woord ‘leguero-Leguas’ dat ‘lengte’ betekent. Deze groepsles gaat door op woensdag van 18u tot 19u.

Klik hier voor meer informatie

Ney (Arabische fluit)

Start cyclus 2: woensdag 19/12

De Ney is het oudste instrument in de Arabische en Oosterse muziek en is een belangrijk onderdeel van de klassieke opstelling in de Arabische muziek. Beginners en gevorderde studenten krijgen de kans om dit geweldige instrument te leren spelen onder toezicht van Tammam. Heb je interesse in deze les? Contacteer dan cursus@muziekpublique.be om jouw individuele les van 30minuten vast te leggen.

Klik hier voor meer informatie

Traditionele Congolese dans

Start cyclus 2: donderdag 20/12

De 450 provincies die Congo rijk is zorgt voor een onuitputtelijke bron aan tradionele dans en ritmes die de liefhebber van Afrikaanse dans helemaal zullen boeien. Maar het is net de unieke combinatie met de moderne dans die zeker voor vele verassingen zullen zorgen tijdens de lessen. Deze les vindt plaats op donderdag van 18u30-20u.

Klik hier voor meer informatie

Boleadoras

Start cyclus 2: dinsdag 18/12

De boleadoras was oorspronkelijk een belangrijk instrument voor de jacht binnen de inheemse stammen in Zuid-Amerika (vooral in Argentinië en Uruguay). Sinds de jaren zestig is de boleadores een belangrijk element binnen de folklore, waarbij er tegelijkertijd gedanst als muziek gemaakt wordt. De les voor beginners gaat door op dinsdag van 20u15-21u15.

Klik hier voor meer informatie

Cajón afroperuano

Start cyclus 2: woensdag 19/12

Tijdens deze groepscursus, behandelt Osvaldo de verschillende technieken van de Afro-Peruviaanse cajon. De les vindt plaat op woensdag. Contacteer cursus@muziekpublique indien je interesse hebt in deze cursus. Osvaldo Hernandez geeft ook op maandag de les Braziliaanse percussie.

Klik hier voor meer informatie

Hoe schrijf ik mij in?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je in te schrijven:

Online: Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht. Heb je nog geen lidkaart? Dan kan je deze hier  (10€) kopen. Het is mogelijk om je op hetzelfde moment in te schrijven voor een cursus en het lidmaatschap. Voeg de cursus, waarvoor je je wilt inschrijven, en de lidkaart toe aan het winkelmandje en werk de bestelling af. De inschrijving is geldig nadat de betaling is uitgevoerd.

Aan het onthaal van Muziekpublique: Theater Molière (Naamsepoortgalerij 3, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel), van dinsdag tot vrijdag van 10u30 tot 13u en van 15u tot 18u (in cash).

Aan het onthaal van Mabo (Moutstraat 22, 1000 Brussel), dinsdag, woensdag en donderdagavond van 17u30 tot 22u (in cash).