(0)
(0)
Nieuws overzicht

Muzikanten overbruggen coronacrisis met nieuwe projecten

Steun Celmaca duo, Damast Duo, Anu Junnonen
09 december 2020

Veel muzikanten hebben wegens het coronavirus hun geplande activiteiten moeten afzeggen, de concerten zijn uitgesteld of geannuleerd en ook lesgeven is ingewikkeld. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en maakten van de vrijgekomen tijd gebruik om nieuwe muzikale project in de steigers te zetten. Steun de muzikanten verbonden aan Muziekpublique om zijn of haar ‘plan B’ mogelijk te maken.

Celmaca duo

De muzikanten en lesgevers aan de muziekacademie van Muziekpublique, Osvaldo Hernandez Napoles (cajón afroperuano & Braziliaanse percussie) en Patricia Hernandez (bombo & boleadores), willen in de studio duiken om hun eerste duo-album te realiseren: “Cantando Historias”. De nummers onstonden uit hun passie voor Latijns-Amerikaanse muziek en instrumenten.

Steun hen op Kickstarter nog tot 13/12 in ruil voor een cd, een caxixis of een privé concert.

Damast Duo, Luna Ersahin en Ray Riveros

Ook violist Shalan Alhamwy (cursus Midden-Oosterse Viool) en accordeonist Jonas Malfliet (Oost-West Ensemble) samen Damast Duo – lieten hun hoofd niet hangen. Ze broedden op een album met de Turks-Deense zangeres Luna Ersahin en de Frans-Venezolaanse gitarist Ray Riveros. Het album heet “Birds of Passage” (trekvogels) met nostalgische liederen uit het Noorden, een Waalse traditionele melodie met Vlaamse tekst, een Turks-Armeens slaapliedje, een Syrisch lied begeleid door jazzpianiste Nathalie Loriers en andere verrassend mooie combinaties.

Help hen om de studio, mixing, mastering, design, en videoclips te financieren in ruil voor cd’s of een huiskamerconcert.

Anu Junnonen

De Finse zangeres Anu Junnonen kwam in Brussel terecht omdat ze les wilde volgen bij David Linx. 20 jaar later is ze hier volledig ingeburgerd en zingt ze in verschillende groepen waaronder Voxtra. Ook zij werkte tijdens de lockdown aan een nieuw album. Met Komeetta keert ze terug naar haar origine. Het is haar 4e studio-album en ze werkte hiervoor (opnieuw) samen met drummer Alain Devalen en multi-instrumentalist Gil Mortio.

Steun Anu Junnonen in ruil voor en cd, T-shirt, soloconcert of een kooksessie kaneelbroodjes uit Finland.

https://www.youtube.com/watch?v=RrW5CjUk2ak&feature=emb_logo