(0)
(0)
Nieuws overzicht

Backstage bij Muziekpublique

Samenwerking met Mali, residenties, opleidingen en opnames
05 december 2020

Ondanks alle Corona-beperkingen gonst het in het Molière theater van de bedrijvigheid. Zo komen er een heel pak artiesten in residentie om te werken aan een nieuwe creatie of aan albums, naast enkele opleidingen regie. Hierbij een overzicht van van het leven in het theater deze weken:

  • We zijn bijzonder blij met de samenwerking tussen de vereniging Tadiazt in Mali (waarvan onze voormalige stagiair Adbdallah Amano één van de drijvende krachten is) en Muziekpublique. Tadiazt verzorgt heel wat online opleidingen gericht aan professionelen die actief zijn in de muziekindustrie in Mali. OP 7/12 wordt er een sessie rond mix en geluid georganiseerd van ons theater in Elsene, in samenwerking met onze geluidsingenieurs Jonathan Vanneste en Christophe Loncour. Meer info over Tadiazt, hun aanbod aan opleidingen en activiteiten vind je hier !
  • Percussietrio HIM (Hands in Motion) ging verscheidene dagen in residentie bij Muziekpublique. Dit gedurfde trio verkent verschillende percussietechnieken en ritmes uit de wereld en bouwt aan een eigen klankuniversum waarbij de percussie-instrumenten nu eens melodisch, dan weer puur ritmisch de toeschouwer bij de keel grijpen.
  • Ook Refugees for Refugees werkt verder. De groep heeft verscheidene nieuwe muzikanten in de rangen, en werkt de volgende weken aan een gloednieuw programma.
  • Verder organiseerde de Mobiele Regie van Etterbeek, een opleidingsproject rond regie (geluid, licht, video), verscheidene opleidingen in onze zaal. De leerlingen leren de geheimen van het vak en worden door praktische oefeningen en stages klaar gestoomd voor het vak.
  • En last but not least nam het trio van Asad Qizilbash, Nathan Daems en Simon Leleux in november een album op in het theater. We houden u uiteraard op de hoogte van de release rond sarod, sax en fluit en percussie.