(0)
(0)
Nieuws overzicht

Instrumenten en muziek uit het Midden-Oosten

Muziekacademie van Muziekpublique
21 augustus 2020

Deze week stellen we jullie graag enkele lessen van de academie van Muziekpublique voor. De academie is één van de weinige waar je terecht kan voor een uitzonderlijk aanbod aan traditionele instrumenten. Zo hebben we dit jaar tot zeven cursussen voor instrumenten en muziek uit het Midden-Oosten.

Inleiding tot de turkse muziek met Damla Aydin

Tijdens de lessen “Inleiding tot de Turkse muziek” zullen we bestuderen en leren hoe we Turkse muziek, met zijn maqams en ritmes, kunnen begrijpen en spelen op cello. Zowel techniek met onder andere zijn speciale buiging- en versiertechnieken, om de authentieke geluiden te hebben, staan centraal als het uniek repertoire dat uit de verschillende vormen van de Turkse muziek bestaat.

De gratis kennismakingsles gaat door op dinsdag 22 september 2020, van 18u tot 20u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Ney (Arabische fluit) met Tammam Alramadan

Ook Tammam Alramadan is een topmuzikant afkomstig uit Syrië. Hij maakte in 2010 zijn studies ney, het oudste instrument in de Arabische en Oosterse muziek, af aan het Conservatorium van Aleppo. De omstandigheden in Syrië dwongen hem om naar Europa te migreren. Nu woont hij al enkele jaren in België en geeft hij met veel passie zijn kennis omtrent de Arabische fluit door in onze academie.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 18u tot 20u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Doudouk (Oosterse dubbelrietfluit) met Vardan Hovanissian

Vardan Hovanissian is gespecialiseerd in traditionele Armeense houtblazers. Zijn hoofdinstrument is de duduk, een dubbelrietinstrument dat dateert van de 5e eeuw voor Christus en de geschiedenis en de ziel van Armenië als geen ander uitademt. Met zijn warme, diepmenselijke klank is het instrument een wereldwijde publiekstrekker. Daarnaast bespeelt Vardan ook de shvi, een Armeense herdersfluit en de clarinet.

De gratis kennismakingsles gaat door op dinsdag 22 september 2020, van 18u tot 20u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Oosterse Viool met Shalan Alhamwy

Shalan Alhamwy is een Syrische violist en componist die momenteel in Gent woont. De viool is één van de belangrijke instrumenten bij muziek uit het Midden-Oosten. De viool zingt, begeleidt andere instrumenten en is het sleutelinstrument in de Arabische orkesten. Hij studeerde zowel klassieke als Arabische muziek en geeft graag zijn kennis door. Hij geeft op donderdag individuele vioolles en hiernaast geeft hij samen met Jonas Malfliet het Oost-West ensemble.

De gratis kennismakingsles gaat door op donderdag 24 september 2020, van 17u30 tot 19u30. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Ud (Oosterse luit) met Elias Bachoura

Elias Bachoura is een leerling van de Irakese oud-legende Munir Bashir. Hij studeerde ud aan het Conservatorium van Damascus in zijn geboorteland Syrië. Daarna trok hij naar Brussel om westerse compositie te studeren bij professor Daniel Capellitti. Zijn dubbele muzikale kennis, oosters en westers, maken hem tot een uiterst interessante lesgever. Hij geeft dit jaar oosterse luit als ook het Midden-Oosters Koor & Muziektheorie.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 22/09, woensdag 23/09 of donderdag 24/09/2020 tussen 18u en 20u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Bendir (Framedrums) met Robbe Kieckens

Robbe Kieckens, groot liefhebber van raamtrommen (frame-drums), is grotendeels autodidact. Na zelfstudie en ervaring in verschillende projecten ging hij zijn techniek en kennis bijschaven bij o.a. Zohar Fresco en Fahrettin Yarkin, meesters in verschillende vormen van framedrums en Oosterse ritmiek. Hij geeft iedere woensdag les in Brussel.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 19u45 tot 20u45. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

Darbouka (Oosterse percussie) met Simon Leleux

Simon Leleux is een van die muzikanten die zich aan hun instrument wijden tot ze het volledig in de vingers hebben. Gespecialiseerd in percussie uit het Midden-Oosten, bespeelt hij de derbuka en de doholla. In navolging van de leer van de meester Levent Yildirim, grootmeester in darbouka, en masterclasses bij de onbetwiste grootmeester van de framedrum Zohar Fresco, voedt hij zich met diverse invloeden, van Indiase muziek tot Balkanmuziek, percussie uit Iran, Armenië en Turkije.

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op woensdag 23 september 2020, van 18u tot 19u. Schrijf je hier in. 

>> Meer info

>> Bekijk hier het volledige aanbod.