(0)
(0)
Nieuws overzicht

Instrumenten en muziek uit Noord-Amerika

World Music & Dance Academy
20 augustus 2019

Deze week stellen we jullie graag enkele lessen van de World Music & Dance Academy voor. Onze World Music & Dance Academy is één van de weinige waar je terecht kan voor een uitzonderlijk aanbod aan wereldmuziekinstrumenten. Zo hebben we dit jaar tot drie nieuwe cursussen voor instrumenten en muziek uit Noord-Amerika, specifiek american roots music.

Banjo Clawhammer met Jérémie Fraboni

De clawhammer banjo is een banjo met 5 snaren en wordt gekenmerkt door een bepaalde speeltechniek, die verschillend is van die in de bluegrass. De les is voor iedereen toegankelijk. Kennis van muziektheorie of het kunnen lezen van partituren zijn niet vereist. De kennis wordt voornamelijk mondeling overgebracht: luisteren en reproduceren met een minimum aan geschreven materiaal. Dit is de snelste manier om liedjes te onthouden en om zelf nieuwe liedjes te leren, zonder specifieke partituren (waarvan de meeste niet bestaan).

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 17 september 2019, van 18u tot 20u.

>> Meer info

Mandoline met Lorcan Fahy

Dit kleine instrument heeft de wereld rond gereisd en heeft verschillende transformaties ondergaan, afhankelijk van de muziek die er werd gespeeld. Ze belandde het instrument onder andere in New York, waar een grote Italiaanse gemeenschap woonde. Het instrument was al even achterhaald maar is herboren in de 19e eeuw. Dankzij de transformaties van Orville Gibson werd het één van de belangrijkste instrumenten van de Amerikaanse muziek in de 20e eeuw, en overtrof het zelfs de gitaar en de banjo!

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 17 september 2019, van 18u tot 20u.

>> Meer info

American Roots String Ensemble met Jérémie Fraboni & Lorcan Fahy

De strijkersgroep van Muziekpublique komt eens per week samen rond traditionele westerse muziek, die is ontstaan uit de grote migratiegolven van de negentiende eeuw in de Verenigde Staten. Concreet richt het ensemble zich vooral op oude Amerikaanse muziek, maar ook op muziek uit Quebec met hun Ierse roots of Ulster Scots. Het ensemble staat open voor alle muzikanten – beginners of gevorderden – van traditionele Amerikaanse strijkinstrumenten (viool, mandoline, banjo (klauwhamer), gitaar en contrabas) maar ook voor andere snaarinstrumenten (ukelele, cello, …).

Kom en ontdek deze cursus tijdens de gratis kennismakingsles op dinsdag 17 september 2019, van 20u30 tot 22u.

>> Meer info

>> Bekijk hier het volledige aanbod.