(0)
(0)
Concerten overzicht

Toko Telo (Madagascar)

Op Zaterdag 14 april 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 14/04

Toko Telo is een trio uit Madagascar dat indruk maakt met ongeëvenaarde virtuositeit gepaard aan muzikale intensiteit en ritmische complexiteit, maar het geheel toch luchtig en vaak ook dansbaar weet te houden. Het trio verzamelt drie grote persoonlijkheden van het Rode Eiland, dat naast vanille vooral muzikaal veel te bieden heeft.

Monica Njava (zang en percussie) was de frontvrouw van de groep Njava, die vooral in de jaren negentig furore maakte. Met haar prachtige, soepele stem en verfijnde maar o zo swingende percussie geeft zij iedere groep extra schwung. De absurd vingervlugge gitarist D’Gary bespeelt zijn gitaar alsof de duivel ‘m op de hielen zit. Wie hem live ziet spelen gelooft zijn eigen oren en ogen niet. Ook hij is een grootheid in eigen land en speelde met vele internationale artiesten waaronder Bela Fleck. Tot voor kort completeerde accordeonist Régis Gizavo het trio. Helaas overleed hij half juli 2017 tijdens hun eerste Europese toernee. Een maand daarvoor was hun debuut-cd verschenen. Zijn vervanger is de zeer talentvolle Joël Rabesolo, de meest gevierde gitarist van zijn generatie in Madagascar en behept met een diepe kennis van de Malagassische muziekstijlen.

Toko Telo herinterpreteert de roots van de Malagassische muziek, waarin traditionele stijlen als tsapiky, jihe en beko langskomen, maar dan wel op een bijzonder inventieve en virtuoze wijze.

 

  • Monica Njava : zang, percussie
  • D’Gary : gitaar, zang
  • Joël Rabesolo : gitaar, zang, percussie

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's