(0)
(0)
Concerten overzicht

Masters of Frame Drums

Glen Velez, Zohar Fresco, Andrea Piccioni, Murat Coşkun
Op Vrijdag 13 april 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 13/04

Masters of Frame Drums verenigt vier van de bekendste meesterpercussionisten. Glen Velez (VS), Zohar Fresco (ISR), Andrea Piccioni (ITA) en Murat Coşkun (DEU/TUR) ontmoeten elkaar voor een muzikale top op raamtrommen of frame-drums, een verzamelnaam voor alle tamboerijnachtigen, klein, groot, met cymbaaltjes of zonder.

Glen Velez draagt de bijnaam ‘Lord of the Frame Drums’. Hij won niet alleen 5 Grammy Awards, maar is voor veel mensen ook een soort van levende legende, die duizenden percussionisten wereldwijd inspireerde met zijn revolutionaire speelstijl. Ook de naam van Zohar Fresco klinkt als een klok. Vanwege zijn persoonlijke, zeer creatieve en veelzijdige spel, krijgt de Israëlische drummer het etiket ‘Virtuoso of Frame Drums’. Met zijn innovatieve techniek tovert hij de verrassendste tonen tevoorschijn tot grote fascinatie van het publiek. Andrea Piccioni, is dan weer de ‘Maestro of Tamburello Total’. Niemand beheerst de Italiaanse tamboerijn zoals hij doet. Zijn groove is indrukwekkend, of hij nu toert met Bobby Mc Ferrin of Italiaanse tradities met Arabische muzikanten vermengt. Murat Coşkun of de ‘Derwisj of Frame Drums’ verenigt als muzikale ambassadeur de meest uiteenlopende culturen over de hele wereld. Hij haalt zijn inspiratie uit de traditie van de Soefi-muziek en introduceert die in het kwartet.

De vier muzikanten bieden een volledig scala aan contrasten met naast sterk uitgewerkte composities de meest verrassende improvisaties. Maak je op voor een vuurwerk aan ritmes en grooves, onverwachte klanken en veranderende sferen, aangevuld met de nodige humor. Deze eerste gezamenlijke tournee is een must voor alle percussieliefhebbers!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's