(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

folk bal
Op Zondag 17 december 2017 - 16h00
Pianofabriek - Fortstraat 35, 1060 Brussel (St Gillis)
ZON 17/12

Toen Didier Laloy als dertienjarige les begon te volgen bij diatonisch accordeonist Bruno Letron, stond het in de sterren geschreven dat ze ooit samen op podium zouden staan. Met Tref (met Wim Claeys) en Samuraï (vijf van de strafste Europese diatonische accordeonisten) manifesteerden ze zich dan ook samen als diatonische giganten. Als ze echter samen in duo spelen ontstaat er een bijzondere tandem waarin het balrepertoire –waaronder enkele klassiekers van Letron zoals Valhermeil- tot hun volle recht komen. Een combinatie op het scherp van de snee, waarin een stevig dansritme steevast gepaard gaan met verfijnde melodieën.

“Acrobatiek op snaren, swingend als een trein”, zo vatte de Nederlandse site folkforum Snaarmaarwaar ooit samen. De drie heren slagen er gewapend met mandoline, mandola en gitaar in om als sextet te klinken, maar kunnen even goed heel verfijnd klinken. Nieuwe en oude folk gaan bij Snaarmaarwaar dan ook hand in hand, feestelijk en introvert, teder en rockend. Jeroen Geerinck zorgt met zijn pompende en energieke gitaarspel voor de motor van het trio, waardoor mandola-speler Maarten Decombel en Ward Dhoore op mandoline zich vrolijk kunnen uitleven. Ze spelen folk anno 2017: een levend genre dat met beide benen in de wereld van nu staat en waarop het heerlijk is om te dansen.

Duo Laloy-Letron
- Didier Laloy: diatonisch accordeon
- Bruno Letron: diatonisch accordeon

Snaarmaarwaar
-  Jeroen Geerinck: gitaar
- Maarten Decombel: mandola
- Ward Dhoore: mandoline

Programme: 16:00 Duo Laloy Letron (Be/Fr) 18:00 maaltijd 19:30 Snaarmaarwaar (Be)

Bal & Basta! wordt georganiseerd door Frisse Folk, Muziekpublique en Gemeenschapscentrum De Pianofabriek. Met de steun van de schepen voor Nederlandse aangelegenheden en het college van burgemeester en schepenen van St-Gillis.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden