(0)
(0)
Concerten overzicht

Cancelled - Noche de Flamenco : Myrddin & Nino de los Reyes

Cd-release “Monstruos Y Duendes Vol. 1: Myfyrio”
Op Vrijdag 5 juni 2020 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 05/06

Opgegroeid in het muzikantennest van de familie De Cauter, werd Myrddin op zijn 14de gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. De knepen van het vak leerde hij bij de flamenco grootmeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Enrique De Melchior en Rafael Riqueni. Al snel werd Myrddins uitzonderlijke talent duidelijk, zo weet hij als geen ander zowel technische virtuositeit als een diep lyrisch beleven tot een geheel te smeden.

De veelzijdigheid van invloeden en zijn experimenteerdrang zorgen voor een aparte stijl van de hedendaagse flamenco. Afgelopen jaar trok Myrddin naar Cordoba om zijn solowerk op te nemen, materiaal voor 4 albums waarvan er elk half jaar één van uitkomt. Op “Monstruos Y Duendes Vol. 1: Myfyrio” toont Myrddin als een integer, origineel en vernieuwend flamencogitaarfenomeen.

Voor zijn releaseconcert nodigt Myrddin danser Nino de los Reyes uit, één van de rijzende sterren binnen de hedendaagse flamenco, die extra poëzie brengt in de sowieso al beeldrijke taal van Myrddin. Nino de los Reyes toerde ondermeer met Carmen Cortes, Javier Baron en Tony Gatlif’s show Vertige of was te zien als gast bij Pepe Habichuela, Enrique Morente of de band van Paco de Lucia, in een eerbetoon aan de grootmeester. De los Reyes wordt vooral geprezen voor zijn ongelooflijke voetenwerk en zijn buitengewoon gevoel voor ritme. Dat hoor je ondermeer op Paul Simon’s album “Stranger to Stranger”. Nino de los Reyes vormt samen met pianist Chick Corea en andere muzikanten de Spanish Heart Band vormen en won dit jaar een Grammy Award voor ‘Best Latin Jazz Album’.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's