(0)
(0)
Concerten overzicht

Seyir Trio (TUR) ft. Tcha Limberger | Trio Tatavla (GR)

CD- voorstelling
Op Vrijdag 15 december 2017 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 15/12

Deze dubbele CD-voorstelling toont aan hoe de Turkse en Griekse muziek en cultuur veel meer met elkaar gemeen hebben dan sommigen voor lief houden. Bovendien fungeert violist Tcha Limberger als koppelteken tussen beide concerten, als gast bij het Seyir Trio en als vast lid van Trio Tatavla.

Seyir komt uit het Arabisch en wordt letterlijk vertaald als ‘reis’ of ‘weg’. De musici van het Seyir Trio hebben zich vervolmaakt in de muziek van het Ottomaanse rijk. Tristan Driessens studeerde In Istanbul en behaalde mastergraden in zowel Turkse luit als musicologie. Ruben Tenenbaum bracht zeven jaar door in Istanbul, waar hij zich als autodidact ontpopte tot een jonge meester in de Ottomaanse muziek. Simon Leleux haalde een mastergraad Turkse percussie en ging als solist verder in de leer bij Levent Yildirim. Met ongebreidelde overgave, virtuositeit en bovenal humor, vertelt Seyir het hoogst zeldzame verhaal van drie hechte broers die zich, elk op zijn manier, een moeilijk doordringbare muziektraditie hebben eigen gemaakt.

Trio Tatavla verenigt geweldige muzikanten: met de hulp van de Griekse virtuoos van de accordeon Dimos Vougioukas verkent Tcha Limberger met Tatavla de wonderen van Griekse muziek uit het Istanbul en Smyrna van de 20ste eeuw. De intrigerende Zeybek, Karsilama, Hasapiko en Kalamatiano ritmes, met het volledige gebruik van kwarttonen vergelijkbaar met Turkse Makam, maken de aantrekkingskracht van deze muziek bijna onbeschrijfelijk. De 2 muzikanten worden begeleid door Benjamin Clément op gitaar, die bekend staat om zijn grote kennis van de muzikale subtiliteiten van Midden- en Oost-Europa, of voor zijn samenwerkingen met Nedyalko Nedyalkov, Roby Lakatos, Kiriakos Gouventas en Marcel Ramba.

Seyir Trio:
- Tristan Driessens: oud, lavta
- Ruben Tenenbaum: viool
- Simon Leleux: dohola
- Tcha Limberger (gast): contrabas, viool

Trio Tatavla:
- Dimos Vougioukas: accordeon
- Tcha Limberger: viool
- Benjamin Clement: gitaar

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden