(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada: Korvenn, ThouxAzun (FR), A Contrabanda,...

Bal Folk
Op Zaterdag 16 maart 2019 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 16/03

De Queimada is de grote klassieker in onze programmatie. Het samen drinken van de queimada, de magische drank, symboliseert de vriendschap tussen muzikanten en publiek en wordt begeleid door de Galicische doedelzakgroep A Contrabanda. We openen de avond met een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk om u vervolgens te vergasten op twee folkbals van Korvenn en ThouxAzun.

Korvenn mag dan nog maar twee jaar als trio bestaan, ze gaan als een wervelwind door het Belgische folkmilieu. De groep ontleent dan ook zijn naam aan “Korvenn de la Jument” (wervelwind van de zee in het zuiden van Finistère, Bretagne). Gewapend met klarinet, accordeon en percussie delen de muzikanten hun passie voor walsen, scottishen en bourrées met de dansers, met zoals hun naam al laat uitschijnen een fiks aantal Bretoense dansen zoals gavotte, plinn, kost ar c’hoat, avant deux, ken tuch’…

Het Zuid-Franse ThouxAzun is een blij weerzien met zanger-muzikant Guillaume Lopez, die ons zoveel plezier bezorgde met het duo Brotto-Lopez. Deze keer vormt hij een tandem met de jonge accordeonist Clément Rousse. Hun naam ontlenen ze aan de plekken waar ze wonen. Thoux is een schattig dorpje in het departement Gers (Occitanië), terwijl Val d’Azun, een paradijselijke plek is in de Pyreneeën. Het mag dan ook niet verwonderen dat hun repertoire voornamelijk bestaat uit eigen composities en liederen die stevig geworteld zitten in de Occitaanse regio. Nadruk op ritme, klankkleur en het gebruik verschillende talen (Occitaans, Frans, Spaans) vormen de ingrediënten voor energieke dansen uit Zuid-Frankrijk.

Korvenn :
Etienne Evrats : percussie
Pierre Challe : accordeon
Jean-Armel Meignen : clarinet

ThouxAzun :
Guillaume Lopez : zang, fluiten, boha
Clément Rousse : diatonisch accordeon, kick

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's